Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Guardian: Ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος, αυτός θα είναι ο πραγματικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας






Maarten Verwey       Αυτός ο άγνωστος σε πολλούς κοστουμαρισμένος κύριος, κατά τη βρεττανική εφημερίδα Guardian, θα διοικεί τη χώρα μας, άσχετα με το ποιός θα νικήσει στις αυριανές εκλογές. Πρόκειται για το Maarten Verwey, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, που φέρει τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν. Στο παρελθόν είχε το ρόλο του επικεφαλής της Κύπρου και τώρα έχει την αντίστοιχη θέση της Ε.Ε. για την Ελλάδα. 

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian, «οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου» και πλέον η Αθήνα ουσιαστικά «έχει παραδώσει στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές».  

 

Το Μνημόνιο απαιτεί από την κυβέρνηση, πριν προωθήσει νόμους,  να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα πάντα... Το 20μελές επιτελείο του Verwey είναι αυτό που ουσιαστικά θα συγγράψει τους νόμους για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, από τη φορολογία για τις επιχειρήσεις και τα εργασιακά, μέχρι την Υγεία και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και επίσης θα προετοιμάσει τις ενδιάμεσες εκθέσεις αξιολόγησης. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαίτησε, ο Ολλανδός να έχει απευθείας επικοινωνία με το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού...

 

 'Ολο το δημοσίευμα του Guardian, εδώ:

 

 http://www.theguardian.com/world/2015/sep/18/eurozone-greek-prime-minister-maarten-verway-greece-bailout


2 σχόλια:

  1. Είναι επιλογή μας να ψηφίζουμε με σκυφτό το κεφάλι.

    Είναι επιλογή μας να φέρουμε μαριονέτες στην εξουσία.

    Έστω κι αν κάποιοι πάλι μας εξαπατήσουν, είναι ηλίθιο να ψηφίσουμε αυτούς, που ήδη μας παρέδωσαν αλυσοδεμένους στους δανειστές.

    Η ΨΗΦΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ και γιαυτό την φοβούνται. Τη Δευτέρα το πρωί δεν θα υπάρχει καμμιά δικαιολογία και θα είναι αργά για δάκρυα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να μη τα γράφει αυτά η Γκάρντιαν; Ο απατεώνας έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις! Όλοι ξέρουν τι είδους κυβέρνηση θα κάνει το τσιράκι του Σόιμπλε, αλλά ο ραγιάς βολεψάκιας θα τον ξαναψηφίσει γιατί τάχα φοβάται το αύριο, την αβεβαιότητα και σιγά μην τα βάλει κάτω να σκεφτεί στα σοβαρά... Σημασία για τον νεοέλληνα έχει να τα κουτσοβολέψει αυτός και να μη ριψοκινδυνεύσει τίποτα και όσο για τα παιδιά του ή τις επόμενες γενιές, τί τον νοιάζει. Φυσικά οι έννοιες εθνική αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ισονομία, του είναι παλιομοδίτικες.
    Το πολύ - πολύ, έτσι για το γαμώτο να ρίξει ψήφο στους ναζί, για να κάνει τάχαμου λίγη αντίσταση και ...καθάρισε.
    Γιατί κάνουμε πως δεν το βλέπουμε; Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή