Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Eπιβλητική «Τόσκα» στο Ηρώδειο
TOSCA
        Η «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι, μια  από τις πιο δημοφιλείς όπερες διεθνώς, επέστρεψε, στα πλαίσια του Φεστιβαλ Αθηνών, από χτες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και θα παρουσιαστεί επίσης απόψε 16/6 και στις 17 και 18/6.  Η συγκεκριμένη παραγωγή της Λυρικής, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό που την είχε πρωτοδεί και αποθεώσει το καλοκαίρι του 2012. Στην Ελλάδα η «Τόσκα» είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο και από τότε παρουσιάζεται πολύ συχνά.


 

  tosca

 

 

        Η παράσταση του Ούγκο ντε Άνα αποτελεί ένα μεγαλειώδες εγχείρημα με εντυπωσιακά μαξιμαλιστικά σκηνικά και κοστούμια. Πρωταγωνιστούν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι μονωδοί-ανάμεσα τους ο διακεκριμένος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα. Ο Ούγκο ντε Άνα (που φημίζεται διεθνώς για τις επιβλητικές παραγωγές του στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου έως τη Σκάλα του Μιλάνου) παρουσιάζει μια Τόσκα δραματική γεμάτη πάθη: Εντυπωσιακά σκηνικά, ένας τεράστιος σταυρός με τον εσταυρωμένο, μια ιερή τράπεζα, ένα εργαστήρι ζωγραφικής πλαισιώνονται από θεαματικές προβολές μνημείων της Ρώμης, αλλά και βίντεο, που δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση στην παραγωγή.

 

Εισιτήρια: €25 ,€45 , €55, €60 ,€85, €100, Φοιτητικό & παιδικό €15, εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών , Πανεπιστημίου 39/Τηλ. πωλήσεις 2103662 100, Ηλεκτρονική προπώληση: www.greekfestival.gr & www.nationalopera.gr 

(Πηγή: huffingtonpost.gr)     

                  

Εδώ, η περίφημη άρια "e lucevan le stelle", με το Λουτσιάνο Παβαρότι να αποθεώνεται σε παράσταση της "Τόσκα" στη Μετροπόλιταν Όπερα Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου