Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Στήριξη - έκπληξη της Ελλάδας από την Αυστρία με πρόταση αναβολής πληρωμών






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Οι δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελλαρίου Βέρνερ Φάιμαν (Werner Faymann) χτες στην αυστριακή εφημερίδα «ÖSTERREICH», ενισχύουν τις θέσεις της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη δυνατότητα μιας λύσης χωρίς εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

 

Διαφοροποιείται εκ νέου από τους λοιπούς εταίρους και ζητά «να βρεθεί επιτέλους μια μακροπρόθεσμη λύση». Δηλώνει, πως «θα πρέπει οι Ελληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτήν τη στιγμή, μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα». Πως αυτό «θυμίζει την κατάσταση ενός ναυαγού, που βοηθιέται μόνο για να γλιτώσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό». 

 

Πιστεύει, ότι απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε έτη και για το διάστημα αυτό χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.  

 

«Οχι πως οι Ελληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να οργανωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα δίνει δυνατότητα σε επενδύσεις και ασφάλεια», συμπληρώνει. 

 

Ο Βέρνερ Φάιμαν θεωρεί, πως μια χρεωκοπία της Ελλάδας θα αποτελούσε την πλέον ακριβή επιλογή και θα είχε ως συνέπεια τον   κ ί ν δ υ ν ο    μ ε τ ά δ ο σ η ς   σε άλλες χώρες, ενώ το όλο κλίμα στην Ευρωζώνη θα ήταν καταστρεπτικό εάν στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες που εξοβελίζονται από το κοινό νόμισμα, αφού αυτό θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ιδέα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου