Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τουρισμός και αίμα





RIU IMPERIAL MARHABA


Φαραωνικές τουριστικές μονάδες για μαζικό τουρισμό του all inclusive σε πάμφτωχες χώρες, καλούν τον απλό τουρίστα να ζήσει το όνειρο της χλιδής με χίλιους τρόπους.

 

 

 

 

Περίτεχνες πισίνες,  εξωτικοί φοίνικες,   αστραφτερά μαρμάρινα πολυτελή  λόμπυ, ρωμαϊκά spa, αφθονία γευμάτων στους εντυπωσιακούς μπουφέδες (για όσους φορούν το "βραχιολάκι"),   φολκλορικές βραδιές και διάφορα happenings ώστε ποτέ να μην νοιώσει πλήξη.

 

 

 

Στο τέλος ο τουρίστας θα αναχωρήσει για τη χώρα του "γεμάτος" και υπερήφανος που έζησε λίγες μέρες σα μεγιστάνας. Μπορεί καλά - καλά να μην ήξερε σε ποιά χώρα βρισκόταν ή τί ακριβώς συμβαίνει στη χώρα που βρέθηκε. Του αρκεί μόνο, να φύγει ηλιοκαμμένος.

 

 

 

Μακελείο στην Τυνησία: Φοιτητής θέρισε δεκάδες ευρωπαίους τουρίστες

 

 

 

       Χτες σημειώθηκε πολυαίμακτη τρομοκρατική επίθεση στην παραλία μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τυνησίας. Θύματα,  πελάτες που ξεμύτησαν στην μπροστινή πλαζ, που ήταν λέει, αφύλακτη. Άραγε το επόμενο βήμα θα είναι το ...μάντρωμα παραλιών και θαλασσών;  

 

 

 

 

        Οι διοργανωτές αυτού του είδους τουρισμού καθόλου δεν έλαβαν καν υπ' όψιν τους, ότι  η Τυνησία βρίσκεται από το Μάρτιο σε  «κ ό κ κ ι ν ο   σ υ ν α γ ε ρ μ ό»   μετά την τρομοκρατική επίθεση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας, που στοίχισε τότε τη ζωή σε 22 ανθρώπους...  Είναι φανερό, πως οι πολυεθνικές του διεθνούς μαζικού τουρισμού δεν κάνουν πίσω, παρά τις κατά καιρούς αιματηρές απώλειες, έχοντας κοστολογήσει τα πάντα, ακόμα και τις απώλειες της ανθρώπινων ζωών και εξακολουθούν να κρίνουν συμφέρουσα τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους σε τέτοιους τουριστικούς προορισμούς.

 

Όμως σε ατομικό επίπεδο, παραμένει ασυγχώρητη η άγνοια, η αφέλεια και κυρίως η αδιαφορία του δυτικού τουρίστα για το τί συμβαίνει στον κόσμο...

 

 

Φωτ. από lavenir.net, ethnos.gr, loveholidays.com


    

2 σχόλια:

  1. Ορδές μικρομεσαίων τουριστών συνωστίζονται σαν τα πρόβατα στα all inclusive μεγαθήρια της Άπω Ανατολής και της Μεσογείου και δε δίνουν δεκάρα για τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες των χωρών που πάνε.
    Βουτιές σε πισίνες και καμμιά βολτίτσα με το πουλμαν το πολύ - πολύ. Οποιοσδήποτε ελάχιστα ενημερωμένος για την κατάσταση στη βόρεια Αφρική σήμερα δεν θα πάταγε το πόδι του για τουρισμό εκεί. Δεν ξέρουν και δε θέλουν να ξέρουν τίποτα πέρα από το μικρόκοσμό τους.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΤΥΝΗΣΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΜΗ ΦΑΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΝΤΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΑ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΣΤΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή