Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Σταύρος Δήμας: Ηρωική έξοδος;






         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       O υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, ανακοίνωσε,  ότι δε θα δεχτεί να εκλεγεί με ψήφους της Χρυσής Αυγής. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε έτσι δημοκρατική του ευαισθησία μη αποδεχόμενος την υποστήριξη των υποδίκων ναζί. 

Ο Ευρωπαίος κ. Δήμας, προφανώς, θεώρησε, κατά τα άλλα, άψογη την όλη διαδικασία των ψηφοφοριών! Δε θεώρησε ότι θίγεται ο ο θεσμός αλλά και ο ίδιος προσωπικά με την εκκρεμή στη δικαιοσύνη υπόθεση εξαγοράς της ψήφου της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σ.  Ξ ο υ λ ί δ ο υ   και δεν τον ενοχλεί πλέον καθόλου η ηχηρή υπόθεση εξαγοράς της ψήφου του Π.  Χ α ϊ κ ά λ η,   εφόσον κιόλας η Εισαγγελία αποφάσισε να τεθεί στο αρχείο.

Η ευρωπαϊκή του αξιοπρέπεια δε φαίνεται να θίγεται από τις αλλεπάλληλες ανεξαρτητοποιήσεις, προσχωρήσεις και γενικώς από τα πολλά τα ...π η γ α ι ν έ λ α   β ο υ λ ε υ τ ώ ν   ενόψει της προεδρικής εκλογής και μόνον.

Δε θεώρησε απαράδεκτη την τελευταία "προσφορά" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι προτίθεται να "διευρύνει περαιτέρω" το κυβερνητικό σχήμα...

Ούτε τον προβλημάτισε η δήλωση του Πρωθυπουργού τον Αύγουστο, ότι υπάρχουν οι 180 ψήφοι! 

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση - ελιγμός του να μη δεχτεί εκλογή με ναζιστική υποστήριξη, αν και ήρθε κάπως καθυστερημένα δίνοντας την εντύπωση ότι "σύρθηκε" σε αυτήν, δεν είναι απίθανο να  π ρ ο σ ε λ κ ύ σ ε ι   και άλλες ψήφους, συγχρόνως όμως σε περίπτωση  αποτυχίας να αποτελέσει   η ρ ω ι κ ή   έ ξ ο δ ο.   


 

3 σχόλια:

  1. Ο γιος του ειναι βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία. Υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι ο Σταυρος Δήμας συμπλέει απόλυτα με το κόμμα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κυριος Δήμας δεν είναι δυνατόν να μην άκουσε αυτά που όλη η Ελλάδα έχει πάει είδηση, δηλαδή το σαφαρι για ανεύρεση ψήφων!
    Αν όλα αυτά ήταν συκοφαντίες γιατί δεν έδωσε η Βουλή στοιχεία στη βουλευτίνα κυρία Ξουλίδου που ζητούσε να μάθει ποιοί έδιναν άδειες εισόδου στη Βουλή στον τύπο που κατηγορεί ότι ήθελε να τη δωροδοκησει;
    Γιατί δεν έγινε άρση απορρήτου στον Αποστολόπουλο της υπόθεσης Χαϊκάλη; Τόσο δύσκολο ήταν;
    Δν είναι της προτίμησής μου ο Καμμένος, αλλά είναι ολοφάνερο ότι πάνε να εξαφανίσουν τους ΑΝΕΛ με ύπουλα μέσα και αυτό φέρνει στο νού τα Ιουλιανά του Μητσοτάκη.
    Αυτό που συμβαίνει στον πολιτικό χώρο είναι βαρύ πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και ντροπή για τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμας είναι εκλεκτός των ευρωπαίων και πράττει σύμφωνα με τη θέλησή τους. Επί παραδείγματι τους ευρωπαίους ενόχλησαν τυχον θετικές χρυσαυγίτικες ψήφοι, αλλά κάναν πως δε βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο πείθονται κάποιοι βουλευτές για να ψηφίσουν αναλόγως, τί μπορεί να τους τάζουν κλπ. Σημασία έχει πάντως ότι ζούμε σε νοσηρό κλίμα. Μέχρι και το Μητσοτάκη είδαμε στο προσκήνιο!! Μέχρι τη Δευτέρα ποιός ξέρει τί θα δουν τα μάτια μας ακόμα........... Διόλου απίθανο να γίνει το ακατόρθωτο, αυτοί να βρούν τα 12 κουκιά που λείπουν, τα κουκιά να μείνουν ικανοποιημένα και εμείς να φάμε τα νέα μέτρα από το Γενάρη, αλλά τί ικανοποίηση! Θα έχουμε πρόεδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή