Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Βασιλικοί θρόνοι στη Μητρόπολη!



 

 

"Δώσε  θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβη στο κρεββάτι" λέει μια σοφή παροιμία. Ο έκπτωτος βασιλιάς περιδιαβαίνει εδώ και χρόνια στη χώρα  "ως απλούς ιδιώτης και συγκεκινημένος να ξαναδεί τη χώρα των προγόνων του" κατά την άποψη των φίλων και οπαδών του... Αμ δε! Πάνω που τον θεωρούσαμε κάτι σαν παλιννοστούντα, νά που ξεθάρρεψε! 

 

 

 

 

Έτσι, συνέβη και αυτό: Να ζήσουμε εικόνες   π α λ ι ν ό ρ θ ω σ η ς   (απίστευτου κιτς βέβαια) στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών! Κωνσταντίνος και Άννα - Μαρία μετά πλήρους οικογενειακής κουστωδίας είχαν στρογγυλοκαθήσει σε δύο χρυσοποίκιλτους θρόνους με θυρεούς και παρακολούθησαν δοξολογία για τα 50χρονα του γάμου τους!

 

  Βασιλικοί θρόνοι στη Μητρόπολη για την επέτειο γάμου του… τέως (ΦΩΤΟ) - Media

 

 

 

Η Αρχιεπισκοπή άνοιξε ειδικώς γι αυτούς την εδώ και χρόνια κλειστή λόγω εργασιών Μητρόπολη και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και πολλών άλλων εκκλησιαστικών αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε η τελετή. 

 

 
Δε πα να 'ναι χρόνια γιαπί και κλειστή για τους πάντες η Μητρόπολη; Για πότε την καθάρισαν, τη συγύρισαν και έστρωσαν κόκκινα χαλιά.. Λουστράρησαν και τους θρόνους!

 

                  

 

     

                             Το ιδιωτικό και το δημόσιο

 

 

 

Και η Ντόρα μετά Κούβελου στη δεξίωση του τέως..

      Φυσικά κανείς λόγος δε μας πέφτει για τις ιδιωτικές συνάξεις του τέως και τις δεξιώσεις για επετείους με προσκλήσεις σε νυν και πρώην εστεμμένους. Άλλωστε μπορούν να αξιοποιηθούν και ...τουριστικώς και όλο και κάποιο χάζι έχουν οι ιστορίες αυτές. Π.χ. να  βλέπεις να παρίσταται ο   γ α μ π ρ ό ς   του Κωνσταντίνου και σύζυγος της πάλαι ποτέ διαδόχου Αλεξίας, ο οποίος έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην Ισπανία για τις δοσοληψίες του με τη δικαιοσύνη, η οποία ερευνά ανάμειξή του σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.. Ή να βλέπεις τη   Σ ο φ ί α   της Ισπανίας, που ακόμα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του θρόνου της, από τα τεράστια   ο ι κ ο ν ο μ ι κ ά   σ κ ά ν δ α λ α.  Από τη μια ο Χουάν Κάρλος και τα δαπανηρά ταξίδια μετά φιλενάδας στη Ν. Αφρική για κυνήγι ενώ η χώρα μαστίζεται από μεγάλη οικονομική κρίση  και από την άλλη το μέγα σκάνδαλο κόρης και γαμπρού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διαφθορά και οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν.. 

 

Όμως αυτό που αφορά εμάς τους πολίτες, είναι μία άλλη παράμετρος. Εδώ, συμβαίνει να έχουμε    δ η μ ο σ ί ο υ ς   υ π α λ λ ή λ ο υ ς   (ιερείς και αρχιερείς), οι οποίοι διοργανώνουν (εκκλησιαστικές) τελετές ή πρωτοστατούν σε αυτές επιλεκτικά, προσφωνώντας μάλιστα έναν ιδιώτη, με καταργημένους από την Ελληνική Πολιτεία τίτλους (!) και άλλα τέτοια παρατράγουδα.

     

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (αριστερά) και ο Μεσογαίας Νικόλαος (δεξιά), είναι μεταξύ των μητροπολιτών, που σπεύδουν κάθε φορά για τελετές στο Τατόι. Οι άλλοι τρείς είναι, Καισαριανής Δανιήλ, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισιάς Κύριλλος  

 

 

 

 

Και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, δεν έχουν δικαίωμα να ενεργούν κατά το δοκούν,  προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα και περιφρονώντας τους θεσμούς.

Αν οι ιερωμένοι επιθυμούν περισσότερη ελευθερία κινήσεων, τότε  ας δεχτούν επιτέλους το χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. 

Και αφού αποκολληθούν από τον  κ ρ α τ ι κ ό    κ ο ρ β α ν ά   και πορευτούν χωριστά, τότε μπορούν να καλούν και να τιμούν όποιο βασιλιά, τσάρο ή σουλτάνο θέλουν, ακόμα και τη ...σουλτάνα του Αιγαίου!

 

 

Φωτ. από lafamiliarealgriega.blogspot  και http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/26788-2014-09-19-06-54-17

 

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή άμα ζητήσω να έρθει ο αρχιεπίσκοπος με κάμποσους μητροπολίτες σε τρισάγιο για τον πατέρα μου, θα έρθει; Το τρίτο κοιμητήριο είναι πιο κοντά από το Τατόι. Και τους πληρώνουμε από τη τσέπη μας και κάνουν ότι θέλουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ...ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ.......ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ....
    Δεν εκοβαν και κανενα εισητηριο για τους τουριστες?ΟΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ LIVE ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή