Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Βυθισμένη στο πένθος η Ολλανδία, για την αεροπορική τραγωδία


 







 

 

      Η Ολλανδία θρηνεί σήμερα τα   1 9 2   θ ύ μ α τ ά   της από την πτώση του αεροπλάνου των Malaysia Airlines στην Ουκρανία.

Από το πρωί οι καμπάνες όλων των εκκλησιών ηχούν πένθιμα και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε δημόσια κτίρια και κατοικίες. 

 

 

 

   

  Οι πρώτες σοροί επαναπατρίστηκαν το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν, μέσα σε κλίμα οδύνης... Παρόντες, το βασιλικό ζεύγος, ο πρωθυπουργός και ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι.

 

 

                                                Μια μεγάλη απώλεια  


 

      Να σημειωθεί, πως 100 από τους επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροπλάνο, ταξίδευαν με τελικό προορισμό τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 20ό διεθνές   σ υ ν έ δ ρ ι ο   γ ι α   τ ο    A I D S.   Ανάμεσά τους ένας σπουδαίος επιστήμονας, o καθηγητής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ,  J o e p   L a n g e,  που είχε αφιερώσει περισσότερα από 30 χρόνια στην έρευνα για την καταπολέμηση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS και γνωστός υπέρμαχος της πρόσβασης σε φτηνές θεραπευτικές αγωγές στις φτωχές χώρες. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Αφού μπορούμε να στέλνουμε κρύα κόκα-κόλα και μπύρα σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Αφρικής, τότε δε μπορεί παρά να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο για φάρμακα"... *

 

 

*Joep Lange - obituary, Τhe Daily Telegraphe 18 July 2014

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου