Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Κριτική στο ΚΚΕ από πρώην μέλη του, που συγκρότησαν πολιτική κίνηση





      Την πολιτική Κίνηση  «Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας» συγκρότησαν οι αποχωρήσαντες και διαγραμμένοι από το ΚΚΕ, καταλογίζοντας στην ηγετική ομάδα του Περισσού ευθύνες για την πορεία του κόμματος. Πραγματοποίησαν στην Αθήνα πανελλαδική σύσκεψη και ενέκριναν πολιτική διακήρυξη, στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων: 

«Δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε μεσσίες, δεν ισχυριζόμαστε, ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια κι ότι έχουμε όλες τις λύσεις». «Προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό ...γιατί δε σιωπήσαμε. Γιατί δεν θελήσαμε ...να παραδώσουμε την ουσία. Να απαρνηθούμε τις αρχές, την ιστορία, την ιδεολογία και τα ιδανικά που μας στράτευσαν σ’ αυτό.  Ν α   τ ο   β λ έ π ο υ μ ε   ν α   κ α τ α σ τ ρ έ φ ε τ α ι   και να μεταλλάσσεται και να μην κάνουμε τίποτα». 


 

                                Κριτική στην ηγεσία

 

 

      Καταλογίζουν στην ηγεσία του ΚΚΕ, πως συνεχίζει τον ίδιο καταστροφικό δρόμο με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων και πλέον το κόμμα δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. 

Τονίζουν, ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη ενός μαζικού και ισχυρού πολιτικά και ιδεολογικά κομμουνιστικού κόμματος και ότι η ανεύρεση λύσης είναι καθήκον όχι μόνον των μελών, των οπαδών και των φίλων του ΚΚΕ, αλλά και χιλιάδων αριστερών και αγωνιστών είτε είναι ενταγμένοι είτε ανένταχτοι. Ελπίδα και προοπτική μπορεί να υπάρχει μόνο με ένα κόμμα, που θα έχει ένα   σ ύ γ χ ρ ο ν ο   π ρ ό γ ρ α μ μ α,   το οποίο θα ξεκινάει από τα σημερινά προβλήματα της εργατικής τάξης, θα την εμπνέει και θα την καθοδηγεί ώστε παλεύοντας στο σήμερα να δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στην ιστορική της αποστολή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου