Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το Ισραήλ πνίγει τη Γάζα στο αίμα αμάχων






 

       Χιλιάδες κάτοικοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την ανατολική Γάζα μέσα στην απόγνωση, το φόβο και την οργή για το Ισραήλ που έκανε στάχτη ό,τι είχαν φτιάξει, σπίτια, μαγαζιά, που ξεκλήρισε οικογένειες.  

Η πιο αιματηρή μέρα στη Λωρίδα της Γάζας ήταν χτες, καθώς οι νεκροί στη Σατζίγια, μια τοποθεσία που βρίσκεται ανάμεσα στη Γάζα και στα ισραηλινά σύνορα, ξεπέρασαν τους 150. 

 

 

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για γυναίκες και παιδιά που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από το συνεχές σφυροκόπημα του Ισραήλ από ξηράς, θαλάσσης και αέρος. 

Από τις συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 παλαιστίνιοι τραυματίες, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει ξεπεράσει τους 500. 

 

Ενα μωρό και ένας νεαρός άνδρας, θύματα των βομβιστικών επιθέσεων, δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους αγγίζει τους 280 -μεταξύ των οποίων πο

 

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι -ο οποίος καταφθάνει σήμερα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz- υπεραμύνθηκε εκ νέου του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε την έκκληση για «άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών».

 

 

                          Διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη

 

 

      Από το Γιοχάννεσμπουργκ ως τη Σεούλ και από το Άμστερνταμ ως το Σαντιάγκο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του Ισραήλ για την τραγωδία στη Γάζα.

 

 

 

 Στην Ουάσιγκτον μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

 

 

 Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι, μετά το, πρωτοφανές για την Ευρώπη, μέτρο του Φρανσουά Ολάντ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ!

 

 

Χιλιάδες διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις τις Βρεττανίας, όπως το Λονδίνο, το Μάτζεστερ και το Νιουκάσλ, κατά του Ισραήλ με διαμαρτυρίες και για μονομερή κάλυψη των γεγονότων από το BBC

 

 

 

Ανάμεσα στους διαδηλωτές στο Λονδίνο και ένας ορθόδοξος Εβραίος, κρατώντας παλαιστινιακή σημαία...

 

 

 

  3.000 διαδήλωσαν ειρηνικά στο Άμστερνταμ

 

 

Πηγές: kathimerini.gr, capital.gr, abna.ir, theguardian.com, left.gr, Reuters

Reuters
Reuters


Πηγή:www.capital.gr








Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου