Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Οικιακές βοηθοί σε βιτρίνες πολυκαταστημάτων








      Συμβαίνει στην ανεπτυγμένη Σ ι γ κ α π ο ύ ρ η. Ρεπορτάζ του καναλιού  Al Jazeera  αποκάλυψε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο,  όπου γυναίκες από τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη Μιανμάρ εκτίθενται σε βιτρίνες μπροστά στα μάτια των υποψήφιων εργοδοτών,  με την επισήμανση,  «Καμαριέρες», «Προσφορές σε οικιακές βοηθούς» κλπ.!






Πρόκειται για μια βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία παίρνει τις εργάτριες από το αεροδρόμιο – με την άφιξη τους στη χώρα δηλαδή - και τις μεταφέρει κατευθείαν σε εμπορικά κέντρα.





 



Κάποια άλλη επιγραφή, προκειμένου να φύγει το «εμπόρευμα», αναφέρει:  «Οικιακές βοηθοί από τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία: Χωρίς ρεπό, ο χαμηλότερος μισθός».






«Σύμφωνα με καταγγελίες,  οι γυναίκες αυτές υποσιτίζονται κιόλας, καθώς τα πρακτορεία τους δίνουν φαγητό ίσα για να επιβιώσουν...






Σε αυτή την αγορά της ντροπής, οι γυναίκες κάθονται στη σειρά, παριστάνοντας ότι εργάζονται, αλλάζοντας πλαστικά μωρά και σιδερώνοντας, ώστε να πάρουν μια γεύση της αποδοτικότητας τους οι υποψήφιοι εργοδότες.







Πηγή: inewsgr.com, planetgreece.gr




2 σχόλια:

  1. Σας φαίνεται πολύ .....μακρυνό; Και οι ΕΟΖ (ειδικές οικονομικές ζώνες), έτσι μας φαίνονταν. Νομίζαμε ότι αυτά συμβαίνουν στην Άπω Ανατολή, αλλά οσονούπω και στη χώρα μας! Ο Τατούλης που πρωτοστατεί να τις φέρει και να τις εγκαταστήσει κάτω απ' τ' αυλάκι, υπερψηφίστηκε για περιφερειάρχης. Και μετά τις ΕΟΖ έπεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι θα γίνουμε μια ανεπτυγμένη περιοχή, όπως η Σιγκαπούρη, η Βραζιλία κ. ά, που οι δείκτες της ανάπτυξης είναι στα ύψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή