Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Θα διώκονται ποινικά, «ανάρμοστες» αναρτήσεις σε Facebook και Twitter








       Η είδηση έρχεται από τη Μ. Βρεττανία, όπου ο Γενικός Εισαγγελέας προτίθεται να ανακοινώσει άμεσα κάποιες κατευθυντήριες γραμμές προς τους χρήστες των social media, με σκοπό να τους αποτρέψει από τυχόν ανάρμοστες αναρτήσεις. Αν δε συμμορφωθούν, θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.  

Σχετικά, η δημοσιογράφος Κλάιβ Κόλεμαν εξηγεί: «Η άνοδος των social media έχει αλλάξει κατά πολύ τις συνήθειες του κόσμου. Κάτι που συζητούμε σε μια γειτονιά, τώρα μπορεί να γίνει post και να διαβαστεί από χιλιάδες άτομα». 

Να σημειωθεί, πως πέρυσι στη Βρεττανία εννέα χρήστες συνελήφθησαν για το γεγονός ότι έγραψαν το όνομα της γυναίκας που έπεσε θύμα βιασμού από τον ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσεντ Έβανς. Και οι εννέα επικαλέστηκαν άγνοια του αξιόποινου, ωστόσο το δικαστήριο δε δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους και τους καταδίκασε.

      Μέχρι στιγμής υπήρχε η εντύπωση πως το ίντερνετ και ιδιαιτέρως τα social media, είναι μια ζώνη ελευθεριότητας, όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να ποστάρει οτιδήποτε επιθυμεί. Όμως πλέον, θεωρείται βέβαιο, ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Μ. Βρεττανία θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες.

 

 

 

Πηγή:lykavitos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου