Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μαντίμπα στην τελευταία του κατοικία....

      

Candles illuminate a portrait of Nelson Mandela in Qunu. Photo: 15 December 2013

 

 

       Μία μεγάλη πομπή με ένστολους μοτοσυκλετιστές, αυτοκίνητα του στρατού και με ελικόπτερο να περιΐπταται,  συνόδευε τιμητικά τη σορό του Μαντέλα, ενώ μεταφερόταν από την Πραιτώρια στην άλλη άκρη της χώρας, για να ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία του στη γενέθλια γη του, το μικρό χωριό Κούνου.

 

      

 

  A line of soldiers leads the coffin into Nelson Mandela's compound in Qunu

  

4.500 άτομα, παρακολούθησαν την τελετή. Ανάμεσά τους, εκτός από τους Δυτικούς επίσημους προσκεκλημένους, απέτισαν φόρο τιμής μιλώντας για τον σπουδαίο ηγέτη σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης,  Αφρικανοί αρχηγοί κρατών, ο πρόεδρος του Αφρικανικού Εθνικού Κονγκρέσου και συναγωνιστές του κατά του απαρτχάιντ που υπήρξαν συγκρατούμενοί του τα σκοτεινά χρόνια των ρατσιστικών διωγμών.

 

 

       Κατόπιν μεταφέρθηκε η σορός για να ταφεί με επικεφαλής  τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Νότιας Αφρικής, τιμητικό αεροπορικό σχηματισμό και ελικόπτερα με τη σημαία της χώρας. 

 South African military helicopters staged a fly-past as Mr Mandela's coffin was interred

 

     O Νέλσον Μαντέλα, αν και φυλακισμένος επί τρεις δεκαετίες και  χαρακτηρισμένος από τον "πολιτισμένο" κόσμο ως τρομοκράτης μέχρι πρόσφατα, έφυγε από τη ζωή, απολαμβάνοντας την παγκόσμια αναγνώριση και την αιώνια ευγνωμοσύνη των μαύρων συμπατριωτών του...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου