Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ολλανδία: Φριχτές αποκαλύψεις για την Καθολική Εκκλησία








       Νέο σκάνδαλο έρχεται στο φως για κακοποιήσεις παιδιών από την Καθολική Εκκλησία. Πρόσφατα, Ολλανδοί Υπουργοί, ζήτησαν να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, υπόθεση,  που αφορά δημοσιεύματα περί  ευνουχισμού  περίπου 10 παιδιών τη δεκαετία του 1950 από την Καθολική Εκκλησία, με το αιτιολογικό θεραπείας της ομοφυλοφιλίας!  Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, ο ευνουχισμός έγινε, για να τιμωρηθεί ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, που τόλμησε να την καταγγείλει! 

'Εχει ενδιαφέρον να αναφερθεί, ότι η Ολλανδία, μία χώρα, που έχει αποδείξει, ότι δεν κρύβει ποτέ την ύπαρξη προβλημάτων σε θεσμούς και κοινωνία, έχει ήδη συστήσει τη "Ντίτμαν", ανεξάρτητη  επιτροπή έρευνας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από μέλη της καθολικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της "Ντίτμαν",  πολλές δεκάδες χιλιάδες ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της ολλανδικής καθολικής εκκλησίας μεταξύ του 1945 και του 2008, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 800(!) μέλη της εκκλησίας, που φέρονται να εμπλέκονται στις κακοποιήσεις......  

       

      Ας ελπίσουμε πάντως, να παραδειγματιστεί και το Ελληνικό Κράτος, αλλά και η ελληνική κοινωνία από τα συμβαίνοντα και να μην "κλείνει τα μάτια" , ούτως ώστε, αφενός να ασκεί μεγαλύτερη εποπτεία στους εκκλησιαστικούς χώρους, σε ότι αφορά παιδιά και αφετέρου, να απαγορευτεί επιτέλους με Νόμο η παραμονή ανηλίκων σε μοναστήρια, διότι ουκ ολίγα δυστυχώς τα κρούσματα κακοποίησης και στη χώρα μας. Ας μη λησμονούμε, ότι εξακολουθεί να λειτουργεί στο  Άγιον Όρος,  σχολείο - οικοτροφείο αρρένων ανηλίκων!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου