Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μεγαλεπήβολες μελέτες από το Ίδρυμα Ωνάση για.... το κέντρο της Αθήνας!!!





      

    

 

      Το ίδρυμα Ωνάση θα χρηματοδοτήσει  τη μελέτη για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και τη νοητή συνέχειά της μέχρι Μουσείο και Πλατεία Αιγύπτου ενώνοντας έτσι τα δύο σημαντικότερα μουσεία της πόλης, δημιουργώντας μια φαρδιά περατζάδα με τραμ, ποδήλατα, πεζούς χαμογελαστούς και λοιπά autocad. 

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται μέσω του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (Rethink Athens / Ξανασκέψου την Αθήνα).  

 




    

      Η παρουσίαση του προγράμματος για την ανασυγκρότηση του Κέντρου της πόλης με άξονα την Πανεπιστημίου, έγινε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τον πρόεδρό του Αντώνη Παπαδημητρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτών, του δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη και εκπροσώπων φορέων.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξήρε την «παρέμβαση αισιοδοξίας», όπως τη χαρακτήρισε και συμπλήρωσε πως «η ανάπλαση και αναμόρφωση του Κέντρου έχει γίνει πλέον αναγκαία. Είναι όμως και μια πρόταση αλλαγής, αναμόρφωσης και ανάπλασης της ίδιας μας της νοοτροπίας και της συνείδησής μας», πρόσθεσε. 







   

  Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, τόνισε, πως είναι σημαντικό αυτή την εποχή να εκδηλώνονται τέτοιες συνεργασίες μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την πραγματοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών. 






      «Η αναζωογόνηση του ευρύτερου εμπορικού και ιστορικού Κέντρου της Αθήνας είναι σήμερα επιτακτικότερη από ποτέ. Η χώρα μας δε θα καταφέρει να ξεπεράσει την πολύπλευρη κρίση που βιώνει, αν συγχρόνως δεν αναταχθεί και η πρωτεύουσά της, η Αθήνα». 



 



      Ό πρόεδρος  του Ιδρύματος τόνισε, ότι "μια τέτοια ανασυγκρότηση του κέντρου, θα είναι μια δημιουργική απάντηση στην κρίση, θα δώσει ζωή στο εμπόριο και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής ώστε να κατοικηθεί και να αναβιώσει η δυναμική του» ή σε άλλο σημείο, "η παρέμβαση αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών λειτουργιών". 









      Επίσης, "η μεγάλη έκταση που θα αποδοθεί κατά προτεραιότητα στους πεζούς από την λεωφόρο Αμαλίας έως την Πατησίων,  με έμφαση στην Πανεπιστημίου και την πλατεία Ομονοίας, θα υποστηρίξει πολλές χρήσεις, που θα είναι συμβατές με το εμπόριο, τις υπηρεσίες, την αναψυχή και τον πολιτισμό, το απλό περπάτημα και την απόλαυση της πόλης.






      Στις χρήσεις αυτές, θα περιλαμβάνονται φυσικά και οριοθετημένες εκτάσεις για τραπεζοκαθίσματα...."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου