Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Σάκης Πεπονής, η υστεροφημία

      Πλήρης ημερών έφυγε ο πρώην υπουργός του Πασόκ Σάκης Πεπονής. Επρόκειτο για έναν πολιτικό με ήθος,  που υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Είχε αναλάβει πολλά αξιώματα, μεταξύ των οποίων,  το αξίωμα του Υπουργού σε πολλές κυβερνητικές θητείες του Πασόκ, του  Δ/ντή Ραδιοφωνίας επί Γεωργίου Παπανδρέου και είχε συγγραφικό έργο.
      Συνέδεσε το όνομά του με τον ΑΣΕΠ  και δε δίστασε να συγκρουσθεί και να παραιτηθεί, όταν από το κόμμα του προσπάθησαν να τον υπονομεύσουν απαιτώντας του εξαιρέσεις στην εφαρμογή του Νόμου για το αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων...
      Αυτό που πολλοί αγνοούσαν είναι η γενναία στάση που είχε κρατήσει όταν ήταν επί Πλαστήρα αρχηγός της νεολαίας του Κόμματος και τόλμησε - σε ζοφερές εποχές - να εκφράσει τη σφοδρή  αντίθεσή του στην επικείμενη εκτέλεση των Μπελογιάννη, Αργυριάδη, Καλούμενου και Μπάτση, με αποτέλεσμα να τον διαγράψουν. 
     Γενικά προκαλεί θλίψη και μελαγχολία η σύγκριση αυτού του πολιτικού με αρκετούς σημερινούς, οι οποίοι συν τοις άλλοις αδιαφορούν και για την υστεροφημία τους. Διαβάζοντας τη βιογραφία του Σάκη Πεπονή συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο πολύ απουσιάζει η στοιχειώδης αρετή για έναν πολιτικό που είναι η συνέπεια λόγων και έργων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου