Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ιταλία: Ιατρική βοήθεια από Κίνα, Κούβα και Βενεζουέλα



Αποτέλεσμα εικόνας για cuba medici lombardia






       Μεγάλη η βοήθεια της Κίνας στην Ιταλία. Ήδη επί ιταλικού εδάφους, βρίσκονται 30 τόνοι ιατρικού εξοπλισμού, γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους Ιταλούς συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. "Είχαμε απεγνωσμένη ανάγκη τη βοήθεια, τις μάσκες, τους αναπνευστήρες και τα υπόλοιπα. Είναι μία μεγάλη δωρεά για τη χώρα μας", τόνισε ο επικεφαλής του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, Φραντσέσκο Ρόκα. 

 

Επίσης, η Περιφέρεια της Λομβαρδίας, από τις μεγαλύτερες της χώρας, με περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους, ζήτησε βοήθεια και από την Κούβα και από τη Βενεζουέλα, χώρες που πλήττονται σκληρά από το διεθνές εμπάργκο, αλλά παρ' όλα αυτά ανταποκρίθηκαν άμεσα! Η Λομβαρδία δεν είχε άλλη επιλογή, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση γύρισε την πλάτη στη χειμαζόμενη Ιταλία. Όπως δήλωσε ο Attilio Fontana, Υπουργός Ευημερίας της Περιφέρειας Λομβαρδίας: «Η Βενεζουέλα μάς έδωσε κατάλογο διαθέσιμων γιατρών, έγραψα επίσης στον Πρόεδρο της Κούβας. Έχουμε ανάγκη από ειδικούς με δεξιότητες, για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη...».

 

 

Πηγές: news247 και:

https://www.rtve.es/noticias/20200314/lombardia-pide-medicos-cuba-venezuela-china-para-afrontar-crisis-del-coronavirus-italia/2010066.shtml .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου