Μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία
Ενώ στη χώρα μας η ανεργία αυξάνεται και οι προοπτικές είναι ζοφερές, στη Γερμανία σύμφωνα με το Bloomberg, οι δείκτες της ανεργίας σημείωσαν απροσδόκητη
μείωση τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά
μετά από 10 μήνες. Το γεγονός ερμηνεύεται ως μια πρόσθετη ένδειξη,
ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενισχύεται.
Συγκεκριμένα, ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 σε
2,92 εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης.
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ανακοίνωσε την τελευταία
εβδομάδα ότι η οικονομία της χώρας φαίνεται να αναθερμαίνεται μετά την
κάμψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.
Επίσης, η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των επενδυτών αυξήθηκε τον
Ιανουάριο περισσότερο απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ ένας
δείκτης της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε σε υψηλό
επίπεδο 19 μηνών.
Πηγή Real.gr από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αυτοί που ανακοινώνουν ότι μειώνεται η ανεργία στη Γερμανία το κάνουν από ίδια συμφέροντα και καλό θα είναι να είμαστε πιο σκεπτόμενοι και να ενημερωνόμαστε αλλά και να ενημερώνουμε από πολλά και διαφορετικά ξένα δίκτυα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας πω το εξής απλό. Η Γερμανία όπως γνωρίζετε έχει εγγεγραμμένους ανέργους στους οποίους κάθε μήνα δίνει ένα επίδομα για να ζήσουν. Όσους από αυτούς τους εντάσσει σε προγράμματα εκπαιδευτικά (π.χ. για εκμάθηση κάποιας τέχνης) κι ενώ εξακολουθεί να τους πληρώνει δεν τους μετράει πλέον στους ανέργους της.. Όλα λοιπόν η Γερμανία τα κάνει για τις στατιστικές και για το προφίλ της στην Ευρώπη...
Μην τρώτε ό,τι σάς βάζουν έτσι απλά στο πιάτο.
Φιλικά!
Εκτός από το Bloomberg μπορείται να δείτε και "πολλά και διαφορετικά" άλλα δίκτυα που το επιβεβαιώνουν, όπως Reuter's, BBC κ. ά. Αν εσείς έχετε στοιχεία από άλλη πηγή είναι ευπρόσδεκτα και επίσης θα ήταν καλό να τεκμηριώσετε τη διαφωνία σας.
ΔιαγραφήΒεβαίως η Γερμανία όπως και κάθε χώρα ενδιαφέρεται για το προφίλ της, όμως μια ματιά στις σχετικές ανακοινώσεις δείχνει πως η παράθεση στοιχείων είναι πολύ προσεκτικά και σε επιστημονική βάση διατυπωμένη, όπως και η εξαγωγή των σχετικών συμπερασμάτων. Επομένως κάθε αντίλογος οφείλει να βασίζεται στα ίδια κριτήρια.
Π.χ. στο παράδειγμά σας για τους ανέργους σε πρόγραμμα (που πιθανόν να είναι έτσι όπως τα λέτε), δε μας αναφέρετε αριθμητικά και στατιστικά στοιχεία για πριν, για μετά, αν υπήρξε αμφισβήτηση από αντιπολίτευση και μάλιστα ενόψει εκλογών κλπ.
Χρειάζονται στοιχεία και αντίστοιχη σοβαρή ανάλυση, η πρόχειρη πολεμική δε βοηθάει.