Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίου τσιγάρων. Επίορκοι Λιμενικοί και αστυνομικοί έστηναν ακόμη και «ναυάγια» πλοίων !

      Ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, στημένα «ναυάγια» πλοίων, μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε ξηρά και θάλασσα, όπως και συνεργασία με επίορκους πρώην και νυν αστυνομικούς περιλαμβάνει η δράση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, που εξάρθρωσε προ μερικών ημερών η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.
Μάλιστα, είχαν φθάσει στο σημείο να κάνουν ανενόχλητοι έργα εκβάθυνσης σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές για να διευκολύνεται η πρόσβαση των λαθρεμπορικών πλοίων, να προχωρούν σε ασφαλτοστρώσεις, ενώ για την μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων σε απόμερες περιοχές χρησιμοποιούσαν μέχρι και ταινιόδρομους σαν αυτούς των αεροδρομίων!
Η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ παρακολουθούσε σε καθημερινή βάση περίπου 80 κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων και κατέγραφε τις συνομιλίες τους.
Το κύκλωμα είχε την αρωγή έξι στελεχών του Λιμενικού Σώματος - ανάμεσα στους οποίους ένας ν α ύ α ρ χ ο ς , ένας α ρ χ ι π λ ο ί α ρ χ ο ς και ένας  υ π ο π λ ο ί α ρ χ ο ς, που ενημέρωναν τους λαθρεμπόρους για όλες τις κινήσεις των περιπολικών σκαφών, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.
Έγινε γνωστό ότι ο 56χρονος ναύαρχος του Λιμενικού, είχε εκδιωχθεί από το Σώμα το 2006 αλλά κάτω από "περίεργες" συνθήκες είχε επιστρέψει! Ο ίδιος ακουγόταν σε υποκλαπείσες συνομιλίες να ενδιαφέρεται να καταθέσει τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες σε τράπεζα στη Ζυρίχη και στην Ολλανδία.                                                                                         
Είναι ακόμη εντυπωσιακό, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, πως λιμενικοί συντόνιζαν τους λαθρεμπόρους, δίνοντάς τους εντολές να  β υ θ ί ζ ο υ ν  αμέσως τα πλοία μεταφοράς τσιγάρων, όταν υπήρχε κίνδυνος να εντοπισθούν από τις διωκτικές αρχές, αφού προηγουμένως έχουν ξεφορτώσει  και ασφαλίσει το λαθραίο εμπόρευμα.
Στην υπόθεση προκύπτει εμπλοκή και στελεχών της ΕΛΑΣ, οι ταυτότητες των οποίων, πάντως, φέρεται να μην έχουν εντοπισθεί από την μέχρι στιγμής έρευνα.



Πηγή: directNEWS.gr από tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου