Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ανοίγει σούπερ μάρκετ στο Άγιον Όρος

 

 


 

 

     Στο Άγιον Όρος ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο σούπερ - μάρκετ, το οποίο θα στεγαστεί σε ένα παλαιό κελί του Αγίου Νικολάου, που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Το σχετικό ρεπορτάζ μεταδόθηκε χτές σε ειδησεογραφική εκπομπή του MEGA. 

Πρόκειται για σούπερ - μάρκετ της Α-Β Βασιλόπουλος, που θα είναι 400 περίπου τετραγωνικών, θα διαθέτει 3.000 κωδικούς προϊόντων και θα απασχολεί μόνο άνδρες υπαλλήλους. Ο στόχος είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του επόμενου έτους και ίσως την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το σούπερ μάρκετ θα εξυπηρετεί τους μοναχούς, αλλά και τους επισκέπτες και θα βρίσκεται ανάμεσα σε μοναστηριακά κελιά και αρχονταρίκια, απέναντι από τον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, όπου φυλάσσεται η ιστορική εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί.  

Ήδη οι κατασκευαστικές εργασίες στο κτίριο όπου θα εγκατασταθεί το σούπερ μάρκετ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Το κτίριο αυτό έχει μετατραπεί εδώ και λίγο καιρό σε ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων, που διαθέτει κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο και καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών και κατάστημα με οπτικά.

 

 

                                          Υπήρξαν αντιδράσεις 

 


      Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, υπάρχουν Γέροντες που αντιδρούν για το σουπερμάρκετ και ζητούν να μη γίνει το Άγιον Όρος θύμα της εκκοσμίκευσης. Χαρακτηριστική η δήλωση του Γέροντα Προδρόμου:

"Το Άγιο Όρος βγάζει Αγίους, μη γίνει θύμα της εκκοσμίκευσης. Κατανοούμε την ανάγκη μοναστηριού να αξιοποιεί τα περιουσιακά του στοιχεία, όμως όταν ένα ζήτημα αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας πρέπει να βγούμε μπροστά και να διαφυλάξουμε τα στοιχεία του μοναχισμού στο Περιβόλι της Παναγίας".


 

 


2 σχόλια:

  1. Γιατί όχι; Ολόκληρο resort είναι εκεί πάνω!!!!!! Θου Κύριε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη κονομα τα παπαδαρια.. Αντε μην βρίσω πρωί πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή