Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Γάζα: Ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων


 

 

                                                                                                  

      Είναι συγκλονιστικό το σκίτσο του γνωστού Carlos Latuff, που απεικονίζει το έγκλημα πολέμου στη Γάζα, με βομβαρδισμό νοσοκομείων, ασθενοφόρων, σχολείων, χώρων λατρείας. Το Ισραήλ δηλώνει ότι βομβαρδίζει εκεί, διότι στους χώρους αυτούς υπάρχουν τούνελ, πολεμοφόδια και μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς. Λες και αν όντως αληθεύει αυτό, δικαιολογείται η δολοφονία αμάχων ενηλίκων, παιδιών, ακόμα και νεογέννητων μέσα στις θερμοκοιτίδες!

 

 

 

 

Το έγκλημα το παραδέχτηκε και ο Μπενζαμίν Νετανιάχου, που δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων “δεν ήταν επιτυχείς”!*

 Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είναι υπηρεσία του ΟΗΕ, χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Είπε επίσης, ότι με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που διέθετε, πέντε από τα 39 πρόωρα βρέφη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο είναι νεκρά και 82 πτώματα ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο στον χώρο του ιδρύματος, ενώ άλλα 80 πτώματα παραμένουν άταφα. Πρόσθεσε, ότι δεν υπάρχει οξυγόνο, ρεύμα ή νερό στο νοσοκομείο που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 633 ασθενείς, περισσότερους από 500 εργαζομένους και 4.000 εκτοπισμένους.

 

 

 

Οι παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν, ότι μέσα σε ένα μήνα οι νεκροί τους ανέρχονται σε 11.500 και ανάμεσά τους 4.700 είναι παιδιά. Και όλα αυτά υπό τα όμματα (και τις ευλογίες;) της Δύσης, που υποκριτικά, αρκείται σε συστάσεις προς το κράτος - χωροφύλακα και αφού συντελεστούν οι μαζικές δολοφονίες αμάχων, στέλνει και ...μερικά φορτηγά ανθρωπιστική βοήθεια.


 Νυρεμβέργη! Νυρεμβέργη!

 

 Νεογέννητα που ήταν στις θερμοκοιτίδες έχουν τυλιχτεί με κουβέρτες για να μείνουν ζεστά

 


 

 

 * https://www.news247.gr/kosmos/netaniaxou-den-kataferame-na-periorisoume-tis-apoleies-amaxon-ti-apokalipse-gia-tous-omirous/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου