Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Κόλαση στο Ισραήλ

 

 

 
 
 
 
       Εκτός κάθε ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την γιγαντιαία πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, με ρουκέτες χτες το πρωί στο νότιο Ισραήλ. Πλέον, έχει ξεκινήσει αντεπίθεση των Ισραηλινών και αναμένεται χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού. 
 
Οι νεκροί και από τις δύο πλευρές ξεπερνούν τους 600, οι τραυματίες είναι χιλιάδες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους από 750 Ισραηλινούς - πολίτες και στρατιώτες - που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.  Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς δήλωσε, ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στην Αίγυπτο, όπου Αιγύπτιος αστυνομικός άνοιξε πυρά εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην Αλεξάνδρεια, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν ντόπιο.

 Η επίθεση των Παλαιστινίων υπήρξε αιφνιδιαστιική και προκάλεσε τεράστια εντύπωση το γεγονός, ότι η περίφημη μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, η Μοσάντ, δεν πήρε εγκαίρως είδηση τις προετοιμασίες της Χαμάς. Επίσης για πρώτη φορά, παρατηρήθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς, καινούργια υπερσύγχρονα όπλα. Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ δηλώνει την παρουσία της από το βορρά και ο μεγαλύτερος φόβος της παγκόσμιας κοινότητας είναι, τί θα γίνει αν αποφασίσει να μπει στον πόλεμο το Ιράν.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, στο διάγγελμά του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, δήλωσε πώς «είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», κήρυξε γενική επιστράτευση και ζήτησε να σχηματιστεί Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

 

 

 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου