Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής εκκλησιαστικής ΜΚΟ


 

Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτριος Φουρλεμάδης


      Επιτέλους, χτες καταδικάστηκε από το Εφετείο, όπως πρώτο έγραψε το militaire.gr, σε 8 χρόνια φυλάκιση ο πρωτοπρεσβύτερος (που συνήθιζε να κυκλοφορεί χωρίς τα ράσα του), Δημήτριος Φουρλεμάδης, στενός φίλος του Χριστόδουλου και πρώην επικεφαλής της κεντρικής φιλανθρωπικής οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και σήμερα Γενικός Διευθυντής Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά».

Δικαζόταν για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθησιν, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε σε επιχορήγηση 5,6 εκατομμυρίων ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον Φουρλεμάδη), που δόθηκε από το Υπουργείο εξωτερικών, το 2005, για ανθρωπιστική βοήθεια σε τρίτες χώρες, αλλά το πρόγραμμα ουδέποτε εκτελέστηκε. Είχε μάλιστα τότε γίνει σάλος, με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα, που προορίζονταν για το Ιράκ, όταν ποσότητά τους εντοπίστηκε αλλοιωμένη και κατασχέθηκε...

Ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ο Γενικός Διευθυντής Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά», μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση, εισήχθη στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγία Όλγα και αναζητείται από την ΕΛΑΣ προκειμένου να εκτελεστεί η εναντίον του καταδικαστική απόφαση. 

Ο  Φουρλεμάδης, που είχε χειροτονηθεί ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας, είχε επίσης διατελέσει επί σειρά ετών και διευθυντικό στέλεχος στον όμιλο του "ALPHA".



Δημήτριος Φουρλεμάδης, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος


Πηγές:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου