Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Στιγμές τρόμου στην AEGEAN: αναγκαστική προσγείωση λόγω αποσυμπίεσης!

 

 

 

      Η πτήση Α3 560 της Aegian, από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη με 156 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, την Τρίτη, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιοα της Νάπολης στην Ιταλία, λόγω βλάβης. Η εταιρία παραδέχτηκε, ότι υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους! Ξαναζωντάνεψαν οι τραγικές μνήμες του "Helios"....

 

 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ, ΟΙ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΛΑΙΓΑΝ


 

      Ο επιβάτης κ. Αλέξανδρος Καραγκούνης ανέφερε στο Open:

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης αισθανθήκαμε μια ζαλάδα και τότε έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Αμέσως οι αεροσυνοδοί φώναζαν προσδεθείτε και φορέστε τις μάσκες, ενώ έτρεχαν πανικόβλητες με φιάλες οξυγόνου και τότε ο πιλότος άρχισε να ανακοινώνει έκτακτη προσγείωση. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει απότομα ύψος, να κάνει μια βουτιά, με αποτέλεσμα το κεφάλι όλων να πάει να σπάσει και τότε αντιλήφθηκα ότι πραγματικά πέφτουμε. Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη γιατί το κεφάλι και οι αισθήσεις όλων ήταν στα χαμένα. Τότε μόλις έφτανε το αεροπλάνο μετά από πέντε λεπτά στο αεροδρόμιο της Νάπολης το ίσιωσε ξαφνικά ο πιλότος και το προσγείωσε ευτυχώς με ασφάλεια. [...] «Αλλά τα προβλήματα με πονοκέφαλο και πόνο στα αφτιά συνεχίζονται. Μας είχαν στο αεροδρόμιο της Νάπολης για περίπου τέσσερις ώρες, χωρίς καμία υποστήριξη. Επί μια ώρα ήμασταν στο αεροπλάνο και δεν μας κατέβασαν όταν φτάσαμε στη Νάπολη ενώ εκείνη τη στιγμή θέλαμε να βγούμε να πάρουμε αέρα, είχαμε σκάσει». 

«Όπως είπε και ο πιλότος αυτό είναι κάτι που θα το θυμόμαστε και θα το λέμε στα εγγόνια μας. Αυτό πρέπει να ήταν μια βλάβη που μπορούσε να είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα και μας θύμισε την τραγωδία με το Ήλιος. Ήταν ίδια η κατάσταση», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.

 

     Ο Βρετανός τραγουδιστής Τσέσνι Χόουκς περιγράφει τον εφιάλτη στον αέρα: «Νομίζαμε ότι θα πέσουμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από το μεγάφωνο «κατάβαση έκτακτης ανάγκης - κρατηθείτε». [...] «Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυϊκή θέση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μια μάσκα ενώ προσπαθούσε επίσης να μας μιλήσει μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Το αεροπλάνο έτρεμε και ταλαντευόταν τόσο απότομα που κοιτάξαμε έξω και μπορούσαμε να δούμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα καταλήγαμε στο νερό. Η Κρίσι και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε» περιγράφει.

Ο πατέρας τριών παιδιών είπε ότι άφησε φωνητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του στο οικογενειακό γκρουπ συνομιλίας, φοβούμενος ότι αυτός και η σύζυγός του δεν θα τα κατάφερναν. 

Και πρόσθεσε: «Αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογενειακή συνομιλία στο WhatsApp. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά πόσο περήφανοι ήμασταν για αυτά και πόσο πολύ τα αγαπούσαμε. Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε κατάσταση πανικού. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε. Στο τέλος η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη».

Ο Χοκς θυμάται, ότι οι επιβάτες επευφημούσαν δυνατά μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου και μοιράστηκε την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να κατεβάσει τους πάντες με ασφάλεια.

 

 

                                 ΚΑΙ ΤΟ 2016 ΙΔΙΟ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ!

 

 

      Να σημειωθεί, ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη πάλι με την AEGEAN, το 2016, όταν  αεροσκάφος με 51 επιβάτες απογειώθηκε από Θεσσαλονίκη για Χανιά, αλλά αναγκάσθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα, λόγω βλάβης, αφού προηγουμένως είχαν πέσει ξαφνικά οι μάσκες οξυγόνου. 

Σύμφωνα με το CretaPost, ενημερώθηκαν, ότι λόγω τεχνικού προβλήματος, που παρουσίασε το αεροσκάφος, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ύψος κι έτσι να πέσουν οι μάσκες οξυγόνου. Όπως διαβάζουμε στο neatv, υπήρξαν πληροφορίες για αποσυμπίεση στο θάλαμο επιβατών και αυτός ήταν ο λόγος που έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου