Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Περού: Πωλείται το προεδρικό αεροσκάφος, για χρηματοδότηση σε υγεία και παιδεία

 


 Which one will be the first to go? Peru also sells presidential airplanes -  US Post

 

 

     Ο νέος αριστερός πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο, ανακοίνωσε χθες, ότι το προεδρικό αεροσκάφος θα εκποιηθεί και με το τίμημα θα χρηματοδοτηθούν οι τομείς της υγείας και της παιδείας, που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Ανακοίνωσε επίσης, μέτρα λιτότητας και κατάργηση των προνομίων, για τα κυβερνητικά στελέχη και όλους τους δημόσιους λειτουργούς και αύξηση του κατώτερου μισθού από 1 Δεκεμβρίου. 

 

Το προεδρικό αεροσκάφος, ένα Boeing 737-528, με χωρητικότητα 70 επιβάτες, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η πώλησή του στη φτωχή αυτή χώρα. Το 2007, ο πρώην πρόεδρος, Άλαν Γκαρσία, δεν το είχε καταφέρει, παρότι οργανώθηκαν δύο δημοπρασίες και ένας από τους λόγους ήταν, η ζητούμενη τιμή του, 18,5 εκ. δολλάρια. Η περουβιανή κυβέρνηση είχε αγοράσει το 1995, έναντι 27,6 εκ. δολλαρίων, επί προεδρίας του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, γνωστού για την μετέπειτα καταδίκη  του σε πολυετή φυλάκιση λόγω διαφθοράς... 

 

 

Η πανδημία έδειξε τη γύμνια του σύγχρονου συστήματος περίθαλψης 

 

 

     Δοκιμάζονται σκληρά τα συστήματα υγείας  και στις πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες, σε σημείο, σε κάποιες περιπτώσεις, να έχουν καταρρεύσει. Πλούσιες χώρες, όπως π.χ. η Σουηδία, επέφευγαν την  εισαγωγή στα νοσοκομεία, με το πρόσχημα πως δεν ήταν απαραίτητο. Αποτέλεσμα, δραματική αύξηση των θανάτων. Ούτε καν πρωτοβάθμια φροντίδα δεν υπάρχει σε πολλές δυτικές χώρες. Όσο για αυτή την εφεύρεση του πολιτισμένου κόσμου, τα δήθεν τέλεια γηροκομεία, κυριολεκτικά, εκεί εξολοθρεύθηκαν οι τρόφιμοι! 

 

Οι δημόσιοι πόροι, αντί να διοχετεύονται σε τομείς σαν την υγεία, κατασπαταλώνται με απίθανους τρόπους. Για τους ιθύνοντες των πλούσιων κρατών, πολυδάπανα ταξίδια με ιδιωτικά και προεδρικά τζετ, πολυτελείς διαμονές για άχρηστα συνέδρια τύπου τάδε οικονομικό forum, κλιματική αλλαγή και τα τοιαύτα, ενώ την ίδια στιγμή δεν επαρκούν στις χώρες τους νοσοκομειακές κλίνες και εντατικές, με τραγικό αποτέλεσμα. 

 

Η πανδημία του κορωνοϊού έδειξε όλη τη γύμνια του πολυδιαφημισμένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος...

 

 

Τι είναι το Νταβός; Μύθοι και πραγματικότητα για τη Σύνοδο Κορυφής του  Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ | mononews
Εκεί όπου γίνεται το World Economic Forum, στο Νταβός της Ελβετίας...

 

 

 


2 σχόλια:

  1. Ποσο λιγο αξιζει η ανθρωπινη ζωη για του ισχυρους της γης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό για το περιβόητο σύστημα υγείας της Αγγλίας. Ήρθε η Θάτσερ και τα κατέστρψε όλα. Μας μιλούσαν με θαυμασμό για την περίθαλψη και το κοινωνικό μοντέλο της Σουηδίας... Οι οίκοι ευγηρίας έγιναν οικοι θανάτου.

    Αρκούσε μια πανδημία για να χαθεί το λούστρο του καπιταλισμού! Εσύ άνθρωπε είσαι ένας αριθμός . Τίποτα παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή