Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Παραιτήθηκε ο Αυστριακός Καγκελλάριος, ως ύποπτος για διαφθορά

 

 

 https://www.politico.eu/wp-content/uploads/2021/10/09/GettyImages-1345332336-1320x880.jpg

 

 

       Ο Αυστριακός Καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς (Sebastian Kurz), ύποπτος για διαφθορά, ανακοίνωσε την παραίτησή του, καταγγέλλοντας "κατασκευασμένους" ισχυρισμούς...

Οι καταγγελίες σε βάρος του αφορούν την περίοδο 2016 - 2018, για πόρους του υπουργείου Εξωτερικών που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με την Eισαγγελία, δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον κ. Κουρτς σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών, που βρισκόταν την εποχή στα χέρια των συντηρητικών. Το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Την Τετάρτη, 06/10, έγιναν έφοδοι στη Βιέννη, μεταξύ άλλων στα γραφεία του Κουρτς, στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος και στο υπουργείο Οικονομικών, με εισαγγελείς να γνωστοποιούν πως θέτουν τον καγκελάριο και άλλα εννιά άτομα υπό έρευνα, με την υποψία απιστίας, διαφθοράς και δωροδοκίας κατά περίπτωση.

Το κοινοβούλιο αναμένεται επίσης να συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη για να αποφασίσει για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

 


2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΔΩΣΕ; Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάσα ομοιότης με τη δική μας κυβέρνηση είναι απλή σύμπτωση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή