Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Άδ. Γεωργιάδης: Τι αξία έχει ένα παρθένο δάσος μπροστά στο χρήμα;

 

 

                 

 

 

      Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χαράξει συγκεκριμένη και πολύ ξεκάθαρη πολιτική για την ανάπτυξη σε σχέση με το περιβάλλον. Αυτή η πολιτική, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και οξεία κριτική και φυσικά θα κριθεί κάποια στιγμή και από το εκλογικό σώμα. Αν και η πολιτική αυτή ήταν κατά πολλούς αναμενόμενη, λίγοι θα φαντάζονταν, ότι θα εκφραζόταν τόσο κυνικά! 

Ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, προκειμένου να υποστηρίξει ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας  στο δάσος του Ερημίτη στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, δήλωσε, ότι αξίζει να θυσιαστεί το πανέμορφο παρθένο δάσος, τάζοντας  προοπτικές εκατομμυρίων ευρώ από επενδύσεις. Ναι, αυτή είναι η άποψη υπουργού ευρωπαϊκής (!) χώρας και αντιπροέδρου κυβερνώντος κόμματος. 

 

      Και όποιος πει, ότι οι δηλώσεις αυτές είναι ένα ακόμη ατόπημα ενός πολιτικού, γνωστού για τις φαιδρότητες που έχει ξεστομίσει, ας ακούσει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν προέβη σε μία αδιανόητη δήλωση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει και αυτός το φαραωνικό τσιμέντωμα του Ερημίτη. Ακούγεται να λέει καθαρά: «Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε;», εννοώντας προφανώς πως καλύτερα ...να το τσιμεντώσουμε μόνοι μας, αφού έτσι κι αλλιώς θα καεί το δάσος!!!

 

 



 

 

Τί άλλο περιμένουμε να ακούσουμε, ώστε να πειστούμε για την ύπαρξη μιας εγκληματικής περιβαλλοντικής πολιτικής σε βάρος του πολύτιμου δασικού οικοσυστήματος της πατρίδας μας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου