Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η Θεία Κοινωνία





Ιερά Σύνοδος: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία ...


      Όλες οι κυβερνήσεις των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων, αλλά και η κεντρική, έλαβαν, με αφορμή την πανδημία, αυστηρά μέτρα σχετικά με τις λατρευτικές διαδικασίες όλων των  θρησκευτικών δογμάτων, μην αφήνοντας επιλογή αμφισβήτησης της απόφασης. Μεταξύ των μέτρων και η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας με τη μορφή που αυτή χορηγείται στους ορθόδοξους χριστιανούς, διότι ευνοείται η διασπορά του κορωνοϊού και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Από την ερχόμενη Κυριακή, Θεία Λειτουργία θα επιτρέπεται, όχι όμως και η Θεία Ευχαριστία με τη μέθοδο της Αγίας Λαβίδας για τους ορθοδόξους. 

 

      Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Γερμανίας, Αυγουστίνος, σε εγκύκλιό του και μετά από προφανή συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου και ανήκει, απέστειλε εγκύκλιο προς τους ιερείς και τους ενημέρωσε, ότι δε θα μεταλαμβάνουν τους πιστούς:

«Ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών, στη γερμανική επικράτεια εκδόθηκαν νομοθετικά διατάγματα τα οποία εκτός των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που αυτονοήτως ήδη υιοθετήσαμε, φτάνουν μέχρι του σημείου να ρυθμίζουν και τον τρόπο της Θείας Μεταλήψεως, να απαγορεύουν δηλαδή τη Θεία Κοινωνία από το Άγιο Ποτήριο με τη χρήση Αγίας Λαβίδας», ανέφερε ο Μητροπολίτης διευκρινίζοντας πως «μέχρι την παύση της ισχύος των νομοθετικών διαταγμάτων ενώ μπορούμε όλοι να εκκλησιαζόμαστε δε θα μπορούμε να μεταλαμβάνουμε, παρά μόνον οι λειτουργοί ιερείς».

 

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

 


6 σχόλια:

  1. Ας αποφασίσωμε επιτέλους! Ή θα ακούμε τους επιστήμονες ή θα ακούμε τους παπάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καποιες αλλες ορθοδοξες εκκλησιες του εξωτερικού κοινωνουν με κουταλακι μιας χρησεως, παντα βρισκεται λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φ.16 Μαΐου 2020 στις 2:27 μ.μ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΠΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!

    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. ΕΛΕΟΣ! ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΜΑΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕς ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ;

    ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ,ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΙ , ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν παίρνει θέση ο Τσιόδρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια έχουν πάρει θέση οι επιστήμονες. Μας το λένε. Μεταδίδεται με το σάλιο και με το ίδιο ποτήρι. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΙΑ;

      Διαγραφή
    2. Μήπως να το πουν ξεκάθαρα;;

      Διαγραφή