Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η Ελλάδα, σε ρόλο δεσμοφύλακα και χωροφύλακα






Γαλλικό σκίτσο, εμπνευσμένο από τη μυθολογία. Η Ελλάδα, ως άλλος Άτλαντας, σηκώνει μόνη της  το δυσβάστακτο βάρος του μεταναστευτικού. Η Ευρώπη παρακολουθεί το θέαμα και λέει "πάρε!", προσφέροντας μερικά χαρτονομίσματα...


 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Σκίτσο στο γερμανικό τύπο: Ερντογάν και Ε.Ε. παίζουν τέννις με μπαλάκι   ....τους πρόσφυγες 

 

 

      Οι Ευρωπαίοι φίλοι εξακολουθούν να ποιούν την νήσσαν για το προσφυγικό. Κάποιοι μάλιστα (ίδε Γερμανία), αρνούνται ξεκάθαρα να κακοκαρδίσουν την Τουρκία...

 

Επιπλέον, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν καταπατά τις συμφωνίες και μεταφέρει συνεχώς πρόσφυγες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, οι Γερμανοί στέλνουν "πεσκέσι" 32 εκ. ευρώ «για την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ακτοφυλακής της»! 

 

Χορτάσαμε ..εύσημες μνείες, ότι είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης, ότι τα σύνορά μας είναι τα σύνορα της Ευρώπης κλπ. κλπ. Ά, ως ελεήμονα και political correct έθνη, υπόσχονται επίσης, ότι θα μας στείλουν κάτι συνοριοφύλακες, ίσως ένα ελικόπτερο και ότι θα φιλοξενήσουν και κάποιο αριθμό ανήλικων προσφυγόπουλων. Φυσικά, όλα αυτά χωρίς δεσμεύσεις με αριθμούς και χρονικό ορίζοντα. Γενικώς, ό,τι έχουν ευχαρίστηση!! 

 

Βεβαίως, απόλυτη σιγή για τα γενεσιουργά αίτια της κατάστασης, για το πώς και αν και πότε θα λυθεί το προσφυγικό. Οι συρράξεις στις πατρίδες των προσφύγων κλιμακώνονται, τα αεροπλανοφόρα της Δύσης πάνε κι έρχονται στη Μεσόγειο. Και γιατί όχι; Το μάρμαρο το πληρώνουν κυρίως οι μεσογειακές χώρες και τελευταίως η Ελλάδα, οι κυβερνήσεις της οποίας, ούτε αναφέρονται ποτέ στις αιτίες του προβλήματος ούτε απαιτούν αναθεώρηση των συνθηκών του Δουβλίνου ούτε προβάλλουν κανένα βέτο, πουθενά! 

 

Απλώς η χώρα μας "τσεπώνει" ευρωπαϊκά κονδύλια και επιλέγει να μην ασκεί καμμιά περαιτέρω πίεση στη διεθνή σκακιέρα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου