Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Παραίτηση σοκ της ανακρίτριας για το NOOR 1












      Την παραίτησή της από το δικαστικό σώμα (!) κατέθεσε η ανακρίτρια του NOOR 1, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Καλλιόπη Μάντακα. Είναι η δεύτερη δικαστική λειτουργός που είχε χρεωθεί την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκοπλοίου. 
Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί ούτε έγινε γνωστό σε ποιο σημείο είχε φτάσει η έρευνα της  κ. Μάντακα. Υπενθυμίζεται, ότι στη δικογραφία είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συνεργάτες του Ν. Συντιχάκης, Β. Μπαϊρακτάρης και Ηλ. Τσακίρης.
 



                           Δικαστές στη δίνη του NOOR 1 



       Τις διώξεις κατά Μαρινάκη και συνεργατών είχε ασκήσει σε βάρος τους η τότε προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, για την οποία ανακοινώθηκε, ότι  μετατέθηκε στην Καλαμάτα. H ίδια έχει καταγγείλει ότι βρέθηκε μέσα σε κυκλώνα πιέσεων και απειλών, υπήρξε δε συγχρόνως   καταιγισμός αναφορών για την προσωπική της ζωή και για τη στενή συνεργασία της με αξιωματικό του λιμενικού, ο οποίος επίσης ερευνούσε για το NOOR 1. Μάλιστα για το τελευταίο,  εκκρεμεί πειθαρχικό εναντίον της. 
Η προκάτοχος της κ. Μάντακα, ανακρίτρια διαφθοράς, Ευαγγελία Αλεξακίδου μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, χωρίς να  προβεί σε οποιαδήποτε ανακριτική ενέργεια, καθώς εκκρεμεί αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας.
Τη δίκη σε πρώτο βαθμό είχε σημαδέψει η μαφιόζικη ενέργεια σε βάρος του Εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη ο οποίος δέχτηκε στο σπίτι του δέμα-βόμβα.
Ακόμη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατήγγειλε απειλές κατά συγγενικού προσώπου της Εισαγγελέως Εφετών, Μαρίας Τρουπή, η οποία είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. 
Να σημειωθεί, ότι άλλοι τέσσερις δικαστές είχαν ζητήσει εξαίρεση από την εκδίκαση της υπόθεσης, για διάφορους λόγους.





                   Το φορτίο της ηρωίνης και οι μυστήριοι θάνατοι 




       Το πλοίο ΝOOR 1 με σημαία αφρικανικής χώρας, τον Ιούνιο 2014 ταξίδεψε από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα με 2,1 τόνους λευκού θανάτου.Το φορτίο κατέληξε σε αποθήκες στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, όπου εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο και το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).  Σε σχετικό ρεπορτάζ η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" είχε αναφερθεί λεπτομερώς σε πέντε μυστήριους θανάτους ατόμων, από το 2014 έως το 2016, τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα σχετίζονταν με την υπόθεση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινακης
       Υπενθυμίζεται, ότι στον κατηγορούμενο Βαγγέλη Μαρινάκη,  η ΕΛ.ΑΣ, το  2018, είχε αφαιρέσει το διαβατήριο, επειδή με εισαγγελική διάταξη του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα,λόγω της δίωξης. Όμως πριν λίγες μέρες, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε, ότι το διαβατήριο επεστράφη για δύο μήνες, μετά από αίτημα του εφοπλιστή, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας και προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σχετικά με την υπόθεση του ναρκοπλοίου, ο Β. Μαρινάκης έχει δηλώσει, πως δεν έχει καμμιά σχέση και ότι πρόκειται για σκευωρία εναντίον του.









Πηγές:


https://www.iapopsi.gr/gia-tin-iaponia-sto-peitharchiko-i-eisaggeleas-tziva/
https://www.documentonews.gr/article/ypo-24wrh-astynomikh-fylaxh-h-eirhnh-tzibahttp://
www.lamiafm1.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-noor-one-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/ , με πηγή από ΣΚΑΙ
https://www.kathimerini.gr/956794/article/epikairothta/ellada/to-noor-1-3ana-sto-proskhniohttps://
www.kathimerini.gr/857749/article/epikairothta/ellada/oi-skies-kai-oi-8anatoi-sthn-ypo8esh-noor-1 http://directnews.gr/eidiseis/78952-apeiloun-thn-eisaggelea-sth-dikh-tou-noor1-maria-trouphhhttp:/
www.periodista.gr/koinwnia/article/102631/noor-1-i-polukroti-upothesi-se-arithmous-to-fortio-oi-thanatoi-i-mafioziki-energeia-kai-oi-apeileshttps://
thepressproject.gr/elas-gia-logous-ygias-ke-gia-diastima-dyo-minon-epestrafi-to-diavatirio-marinaki/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου