Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ιρλανδία θα φυτέψει 440 εκατ. δένδρα έως το 2040











       Oι αρχές της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν πριν μια εβδομάδα, ότι η χώρα θα ξεκινήσει τη φύτευση περίπου 22 εκατομμυρίων δένδρων ετησίως μέχρι το 2040, ώστε να φτάσουν τα 440 εκατομμύρια δένδρα στο έδαφός τους, με σκοπό να καταπολεμήσουν τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 
Γεγονός είναι, ότι η πρωτοβουλία έχει ήδη συναντήσει κάποιες αντιρρήσεις από αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να πεισθούν να παραχωρήσουν ορισμένες από τις εκτάσεις τους προς εκπλήρωση των στόχων της κυβέρνησης. 
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει το σχέδιο της για το κλίμα ως ένα επιτακτικό βήμα για τη διαφύλαξη της οικονομίας της χώρας από τις χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Η λήψη αποφασιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα αποτελέσει μείζονα πρόκληση για κάθε διάσταση της κοινωνίας μας, όμως τα οφέλη είναι τεράστια - θερμότερα σπίτια, καθαρότερος αέρας, βιώσιμη χρήση των περιορισμένων πόρων του πλανήτη, πιο συνδεδεμένες κοινότητες, αυθεντικές αξίες και ποιοτικές θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που μπορούν να ανταγωνιστούν σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον Ιούλιο, όταν δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το σχέδιό της. 
Η χώρα ελπίζει, ότι θα φτάσει να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, μέσα από μια σειρά μέτρων, όπως ένας νέος φόρος για τον άνθρακα, οι αυξημένες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η στροφή προς τη γεωργία και την χρήση των εδαφών.



                       Ένα σοβαρό σχέδιο, ήδη ξεκινάει...



     Σε ολόκληρη τη χώρα διεξάγονται συναντήσεις σε δημόσιους χώρους που διοργανώνονται από την κυβέρνηση για να ενθαρρύνουν τις κοινότητες να υποστηρίξουν τους στόχους.
Επίσης, προτείνεται στο πλαίσιο του σχεδίου η μαζική αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων, κατά μέσο όρο 100.000 ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία, ώστε να φτάσουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο μονάδες έως το 2030. 
Ακόμη 50.000 σπίτια θα χρειαστεί να υποστούν βαθιά ανακατασκευές κάθε χρόνο για να ανταποκριθούν στους στόχους του σχεδίου. 




Πηγές: huffingtonpost.gr, irishtimes.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου