Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Παραίτηση - βόμβα με καταγγελίες από την Εισαγγελέα Ελ. Ράικου, σχετικά με NOVARTIS






Αποτέλεσμα εικόνας για novartis scandal       

      Στην επιστολή παραίτησής της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η επί σειρά ετών Εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου, καταγγέλλει, ότι: 

 

 

 

 

- Η έρευνά της για την υπόθεση NOVARTIS είχε αποδώσει τους πρώτους καρπούς και σύντομα θα απεδεικνύετο, ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από ελβετικό λογαριασμό του  φαρμακευτικoύ κολοσσού, με εμβάσματα μεγάλων χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

 

- Βρέθηκαν αντίστοιχα εμβάσματα απευθείας προς λογαριασμούς νομικών προσώπων, για τα οποία πιθανολογεί ότι χρησίμευαν ως οχήματα για να αποδοθεί πολύτιμο «δώρο» σε αποδέκτες - αξιωματούχους και ίσως σε  πολιτικά πρόσωπα. Το σύνολο των ποσών ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ.

 

 

 

                                        Στοχοποιήθηκε και συκοφαντήθηκε

 

 

 

       Η κ. Ράικου στο κείμενο της προς τον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζει  την υπόθεση NOVARTIS, «κορωνίδα της διαφθοράς» και τονίζει ότι δε θέλει να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στο βωμό συμφερόντων. 

Μιλά για διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους και συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου.

Δηλώνει, ότι αισθάνεται απροστάτευτη θεσμικά, στοχοποιημένη και συκοφαντημένη, από παράκεντρα εξουσίας, που μόνο στόχο έχουν τη συγκάλυψη πράξεων διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Διαβλέπει μάλιστα προσπάθεια ακύρωσης του έργου της αλλά και ηθική της εξόντωση, προκειμένου κάποιοι να μη διαβούν το κατώφλι της φυλακής.

 

 

 Πηγή: in.gr

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Απλά, βρήκε τη διαδρομή του χρήματος! Αυτό είναι το κλειδί! Μετά απ' αυτό είναι θέμα ολίγου χρόνου οι αποκαλύψεις για το ποιά πρόσωπα εμπλέκονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον ΗΤΑΝ θεμα χρονου να αποκαλυφθουν οι μιζαδοροι. Τωρα δεν εινα καθολου σιγουρο

      Διαγραφή