Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Νέα αναβολή στη δίκη για τη SIEMENS... Διαμαρτυρία από Ζ. Κωνσταντοπούλου





Αποτέλεσμα εικόνας για siemens      Πριν από έντεκα χρόνια ξεκίνησε η έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για τη σκανδαλώδη σύμβαση Siemens - ΟΤΕ. Πέρυσι είχε οριστεί για πρώτη φορά η δίκη, αλλά αναβλήθηκε, επειδή δεν είχε ...μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα. Χτες, η εκδίκαση μπλόκαρε πάλι, διότι μια από τις δικαστίνες της έδρας δήλωσε κώλυμα και πρέπει να αντικατασταθεί.

Στην υπόθεση καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 64 κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ακόμη και ποινές ισόβιας κάθειρξης. Ανάμεσά τους, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, που παραμένει καταζητούμενος, ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος  Τσουκάτος και το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Ηλίας Γεωργίου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, εκτιμάται, ότι καταβλήθηκαν για μίζες, 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου.

 

                          Έντονη αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για siemens ζωη κωνσταντοπούλου       Η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και παρενέβη στο Δικαστήριο. Διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διακοπή της δίκης και για τις συνθήκες διεξαγωγής της και κατήγγειλε παράλληλα, «πλήρη έλλειψη θέλησης του δημοσίου και της δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση». «Υπάρχει συμπαιγνία να μην εκδικαστεί η υπόθεση ενώ υπάρχουν πλέον και θέματα παραγραφής», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος παρίστατο  ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου, αντέδρασε στις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Δεν μπορεί να είναι εθνικός εισαγγελέας η κυρία Κωνσταντοπούλου», είπε. 

Η δίκη διεκόπη για τις 6 Μαρτίου. 

 

Πηγές: news.gr, thepressproject.gr.

 

1 σχόλιο:

  1. Κάτι ΄ηξεραν εκεί στον Σύριζα και δεν έδωσαν στη Ζωή το Δικαιοσύνης...... Ασχέτως αν κάποιος είναι οπαδός της ή την αντιπαθεί, υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι αν υπουργός Δικαιοσύνης, οι υπεύθυνοι σκανδάλων από Ζήμενς μέχρι λίστα Λαγκάρντ κ.ά. , καθόντουσαν στο σκαμνί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή