Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Βαρκελώνη: Πάνω από 300.000 διαδήλωσαν υπέρ της υποδοχής προσφύγων








spain1

 

Τουλάχιστον 300.000 πολίτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές (160.000 ισχυρίζεται η αστυνομία), διαδήλωσαν χτες στη Βαρκελώνη, ζητώντας από την ισπανική κυβέρνηση να υποδεχθεί αμέσως τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είχε δεσμευτεί να φιλοξενήσει το 2015.

 


Βαρκελώνη: Πάνω από 300.000 διαδήλωσαν υπέρ της υποδοχής προσφύγων (pics)



Η δήμαρχος της πόλης, Άντα Κολάου, κάλεσε τους διαδηλωτές να «κατακλύσουν τους δρόμους» στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης με τίτλο «εμείς θέλουμε να υποδεχθούμε» ("volem acollir", στα καταλανικά). 

 

spain2

 


 

Η κεντρική λεωφόρος που διασχίζει όλη την παλιά πόλη έως το λιμάνι κατακλύστηκε κυριολεκτικά από διαδηλωτές. 

spain3


Πολλοί κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα «όχι πλέον δικαιολογίες, να υποδεχθούμε τώρα».

Την κινητοποίηση οργάνωσε η πλατφόρμα «Η πατρίδα μας είναι η πατρίδα σας» ("Casa nostra casa vostra", στα καταλανικά).

Βάσει των δεσμεύσεων της Ισπανίας προς την ΕΕ, η χώρα έπρεπε να υποδεχθεί περίπου 16.000 υποψηφίους για χορήγηση ασύλου μέσω της διαδικασίας μετεγκατάστασης από άλλες χώρες, αρχής γενομένης το 2015, αλλά μέχρι στιγμής, έχει δεχτεί μόλις1.100.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν σε μια συμβολική κίνηση, στο λιμάνι της πόλης, που βρέχεται από τη Μεσόγειο, εκεί όπου πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν την ζωή τους μέσα το 2016.

 

Πηγή: cnn.gr από ΑΠΕ, EPA / QUIQUE GARCIA

 

 


 

3 σχόλια:

  1. Αυτοί δεν έχουν αθρόα είσοδο μεταναστών όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, οπότε δεν τους στοιχίζει να δεχτούν λίγες χιλιάδες. Σε εμάς είναι το μεγαλο πρόβλημα. Κάθε μέρα ανεξέλεγκτος αριθμός μπαίνει από σύνορα αφύλακτα και πού θα φτάσουμε ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανεις λαθος. Η Ισπανια δεχεται συνεχως κυματα μεταναστων απο Αφρικη μεσω του γειτονικου της Μαροκου. Μιλαμε για χιλιαδες απο ξηρας και θαλασσας. Ομως φαινεται οτι οι Ισπανοι διαθετουν ακομα ανθρωπια.

      Διαγραφή
    2. Οι Ισπανοί οι απόγονοι των κονκισταδόρες, αποικιοκράτες και κατακτητές στο παρελθόν, διαδηλώνουν κατά χιλιάδες, για τους πρόσφυγες. Eμείς, ένας λαός προσφύγων και μεταναστών, ούτε που διανοηθήκαμε να πράξουμε κάτι παρόμοιο!

      Διαγραφή