Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ευρωπαίος πολιτικός τα είπε όλα....




 

Αποτέλεσμα εικόνας για Guy Verhofstadt,

        Ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Γκυ Φέρχοφστατ  και σήμερα ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt", σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση, αναφέρθηκε φυσικά και στην Ελλάδα.
 
Στο ερώτημα, εάν η λύση θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, o Φέρχοφστατ, ο οποίος, σημειωτέον, εκπροσωπεί το Ευρωκοινοβούλιο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, απάντησε: 
 
«Εκείνο το οποίο επιθυμώ είναι να αλλάξει η Ελλάδα ριζικά. Φοβάμαι ότι το Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη». 
 
Καί πρόσθεσε, βάλλοντας ευθέως κατά της πολιτικής Σόιμπλε: 
 
«H κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει μία χώρα με τη νοοτροπία του λογιστή».
 
Συγχρόνως, μέσα σε λίγες γραμμές, αποτύπωσε τις χρόνιες παθογένειες και κακοδαιμονίες που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας και που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν. Συγκεκριμένα είπε:


«Απαιτούνται βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να μπει ένα τέλος στα μονοπώλια και τις ανείπωτες πελατειακές δομές σε πολλούς τομείς. Απουσιάζει επ’ αυτού και η προθυμία».
 
 

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT. ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΕ, ΔΗΛ. ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ. ΔΙΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να είπε ο Φερχοφστατ ό,τι συμφέρει τα πλούσια βορειοευρωπαϊκά κράτη, όμως για το θέμα των μονοπωλείων και των πελατειακών σχέσεων μέσα στην χώρα μας, έχει άδικο; ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ! Και μάλιστα με αριστερή κυβέρνηση!

      Διαγραφή