Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Αποκαλυπτικός ο Βαρουφάκης για το Eurogroup 

        Αν μη τί άλλο υπάρχουν και κάποιοι που απαντούν  στις συνεχιζόμενες προκλητικές και ταπεινωτικές για την Ελλάδα τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Τελευταία,  η δήλωση του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, ότι  ο ίδιος απαίτησε από τον Τσίπρα να απομακρύνει τον Βαρουφάκη. Τώρα, έρχεται ο Βαρουφάκης και "στολίζει" αναλόγως καί τον Ντάϊσελμπλουμ καί τους υπόλοιπους του Eurogroup, με συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα «De Voοlkskrant», όπου μίλησε για όλους και για όλα. Εκτόξευσε πυρά κατά Σόιμπλε, ο οποίος, όπως είπε, «τους έχει όλους για μαριονέτες», ενώ τον Γερούν Ντάϊσελμπλουμ τον χαρακτήρισε ως ένα αναποτελεσματικό όργανο των Γερμανών. Εξήρε μόνο το ρόλο του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, θεωρώντας τον ως έναν εξαιρετικό οικονομολόγο» που όμως ασφυκτιά από τους περιορισμούς των αρμοδιοτήτων του: 

- Χαρακτήρισε πραξικόπημα τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λέγοντας: 
«Ξεκάθαρα ήταν πραξικόπημα, ένα...μεγάλο πραξικόπημα και μάλιστα επιτυχημένο». «Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη γι'αυτό, οι ομιλίες μου ήταν μετριοπαθείς, τα σχέδια μου μετρημένα και οι σύμβουλοί μου δεν ήταν τίποτα παρανοϊκοί αριστεροί. Ο λόγος που συνέβησαν όλα αυτά ήταν άλλος. Η αντίπαλη πλευρά εξαπέλυε ψεύδη και δηλητήριο για μένα, παρουσιάζοντάς με ως έναν επικίνδυνο και ακραίο, ενώ ήμουν ο πιο δεξιός υπουργός της κυβέρνησης... Ήθελαν να με ξεφορτωθούν διότι ήξερα το αντικείμενό μου».


- Υποστήριξε, πως τις συνεδριάσεις του Eurogroup  τις ήλεγχε απόλυτα ο Σόιμπλε:
 «Αυτός κινούσε όλα τα νήματα. Όλοι οι υπουργοί ήταν οι μαριονέτες του. Ο Σόιμπλε είναι ο ανώτατος άρχοντας του Eurogroup. Αυτός αποφασίζει ποιος θα γίνει πρόεδρος του Eurogroup, αυτός αποφασίζει την ατζέντα των θεμάτων των μαριονετών, αυτός ελέγχει τα πάντα».                                              Περί Ντάισελμπλουμ...


         
        

Στο σημείο αυτό ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών καταφέρεται εναντίον του επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ: 


«Δεν έχει πραγματική εξουσία, δεν έχει καμία εξουσία. Είναι ένας στρατιώτης, μια μαριονέτα, δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση εάν πρώτα δεν τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε. Ο Ντάισελμπλουμ είναι το γρανάζι μια μηχανής... Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να μιλήσω μαζί του, αφού ούτε ήθελε, ούτε μπορούσε να λάβει κάποια απόφαση, αφήστε που δε παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου