Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Μετανάστες και πολλές γυναίκες στη νέα κυβέρνηση του Καναδά




       Μάθημα δημοκρατίας έδωσε μια από τις πιο προηγμένες και πλούσιες χώρες του κόσμου, ο Καναδάς. Ο 42άχρονος νέος πρωθυπουργός, ο Τζάστιν Τρυντώ, σχημάτισε κυβέρνηση, στην οποία το  ποσοστό ανδρών - γυναικών είναι 50 - 50 και στην οποία συμμετέχουν μετανάστες, αυτόχθονες, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτικές μειονότητες και ένας τετραπληγικός.  

 


Ο Τρυντώ ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησής του

 

 

Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις δύο άνθρωποι από την Ινδία και ένας από το Αφγανιστάν. Μάλιστα, Υπουργός Άμυνας είναι ο Ινδός Χαρτζίτ Σατζάν, στρατιωτικός, Σιχ στο θρήσκευμα"!

 

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι ο Τρυντώ θα ζητήσει από τη Βουλή να συνεδριάσει εσπευσμένα, για να ψηφίσει πριν την Πρωτοχρονιά μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη και αύξηση για τα ψηλά εισοδήματα. Επίσης ο υπουργός Προσφύγων Τζον Μακ Κάλουμ είπε, ότι η κυβέρνηση εμμένει στον σκοπό της να φέρει στη χώρα για εγκατάσταση 25.000 Σύρους πρόσφυγες μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου.

 

"Είναι απίστευτη η χαρά μου να βρίσκομαι ενώπιόν σας εδώ σήμερα για να παρουσιάσω στον Καναδά ένα υπουργικό συμβούλιο που μοιάζει με τον Καναδα," είπε ο Τρυντώ στους δημοσιογράφους μετά τις ορκομωσίες των υπουργών του.

 

Όταν ρωτήθηκε, για ποιό λόγο ένιωθε, ότι η ισότητα των φύλων στο υπουργικό του συμβούλιο ήταν τόσο σημαντική, απάντησε: "Γιατί είμαστε στο 2015".

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Λάθος τα λέει ο Τρυντό. Δεν είμαστε στο 2015. Ο Καναδάς είναι στο 2015. Εμείς εδώ είμαστε στο 1920.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ....πρωτη φορα αριστερα δεν εχει καμμια γυναικα υπουργο!! Σιγα μη δεν ευρισκε ο Τσιπρας μια αξια γυναικα μεσα στο κομμα του. Απλως δεν υπηρχε χωρος, διοτι προτιμηθηκαν για τα μεγαλα ποστα, κολλητοι και παιδια του κομματικου σωληνα, κατι προσωπικοτητες μεγαλες, σαν τον Βουτση, τον Φιλη, τον Φλαμπουραρη.
    Και ουτε συζητηση για να αναλαβουν εστω μα θεση, ατομα απο αλλες κοινωνικες ομαδες, οπως μεταναστες, αλλοθρησκοι κλπ. Και ολο αυτο λεγεται αριστερα! Διοτι ο Τρυντο μονο αριστερος δεν ειναι. Φιλελευθερος φουλ, αλλα εδειξε τι σημαινει δημοκρατια και συγχρονη αντιληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο του Τρυντώ που σχημάτισε τέτοιο υπουργικό συμβούλιο, όμως αυτά τα άτομα που τοποθέτησε τα είχε αποδεχθεί πρώτα η καναδική κοινωνία και ο κρατικός μηχανισμός. Π.Χ. ο Ινδός νυν υπουργός Άμυνας έκανε σπουδαία καρριέρα σε αστυνομικά και στρατιωτικά σώματα και μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!! ΑΜ ΠΩΣ!!

      Διαγραφή