Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

"Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κρέμονται από το χάος της Ελλάδας"



 

     Με αυτό τον τίτλο, η μεγάλη ιταλική εφημερίδα,  L a  R e p u b l i c a  αποτύπωσε χτες σε κύριο άρθρο τη δύσκολη πραγματικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την ανησυχία των αγορών εξαιτίας της αβεβαιότητας στην Ελλάδα με την καθυστέρηση της συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές. 

 

 

 

Αναφέρεται στις αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και  παραθέτει τη δήλωση του Ν. Βούτση, ότι η χώρα αδυνατεί να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ τον Ιούνιο και τις εκ διαμέτρου αντίθετες καθησυχαστικές δηλώσεις των Γ. Σακελλαρίδη και Γ. Βαρουφάκη.

Ωστόσο, η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει, πως οι πιστωτές «παραμένουν στο παράθυρο έχοντας συναίσθηση, ότι ο χρόνος τελειώνει», συμπληρώνοντας, ότι χωρίς συμφωνία η Ελλάδα δε θα έχει καμία χρηματοδότηση.

Αυτό το  κ λ ί μ α   έ ν τ α σ η ς   κ α ι   α β ε β α ι ό τ η τ α ς   μεταφέρεται στις αγορές με τα χρηματιστήρια της Ευρώπης να καταγράφουν αυξομειώσεις, συμπληρώνει το δημοσίευμα αναφέροντας πως το ευρώ δέχεται πιέσεις έπειτα από την ανησυχία που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Βούτση, με το κοινό νόμισμα να υποχωρεί 0,77% και καταγράφοντας απώλειες έναντι μεγάλων νομισμάτων.

 

 

 

 





2 σχόλια:

  1. Σα να μου φαίνεται οτι οι ξένοι ανησυχούν πιο πολύ από μας που δεν έχουμε υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές. Απανωτές δηλώσεις καθημερινά, από Σώυμπλε, Λαγκαρντ και λοιπούς!! Λες να χορευουν πεντοζάλη οι αγορές, που έλεγε ο Τσίπρας; Έχει γούστο.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι το κλίμα έντασης και αβεβαιότητας μεταφέρεται στις αγορές με τα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Απλώς εγώ πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που καθορίζει τις τιμές και τις πορείες των μετοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή