Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τέλος τραπεζοκαθίσματα, ξύλινα δάπεδα και ηχητικά πάνω στις παραλίες


                   Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 7/4/2015 με διετή ισχύ, δημιουργεί μια χαραμάδα αισιοδοξίας για τον περιορισμό της ανομίας στις παραλίες. Ας ελπίσουμε, ότι θα δούμε κάποια στιγμή υπέροχες παραλίες σαν αυτή της  Α ρ τ έ μ ι δ ο ς,   χωρίς την αθλιότητα των open bars, των υπαίθριων νυχτερινών κέντρων και των κάθε λογής αυθαιρεσιών και παρανομιών. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ΚΥΑ, περιλαμβάνονται και τα εξής: - Απαγορεύονται ρητώς τα ηχητικά συστήματα στο δημόσιο χώρο, η δε παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική της κύριας επιχείρησης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 50 ντεσιμπέλ σε  ο π ο ι ο δ ή π ο τ ε  σημείο του παραχωρηθέντος εξωτερικού χώρου.- Για πρώτη φορά απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. - Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.- Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη). - Απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του).- Αυξάνεται από 3 μέτρα σε 5 μέτρα η απόσταση που πρέπει να διατηρείται ελεύθερη ανάμεσα στην όποια χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες) και το κύμα.- Οι τροχήλατες καντίνες μπορούν να μισθώσουν το μισό χώρο από πέρυσι (έως 15 τ.μ., έναντι 30 τ.μ. που ίσχυε μέχρι και το 2014). Οι καντίνες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.      ......Χωρίς να πρόκειται για βαθειά τομή στο πρόβλημα, όμως αν αυτή η υπουργική απόφαση εφαρμοσθεί,  θ α   π ε ρ ι ο ρ ί σ ε ι   τ η ν   η χ ο ρ ύ π α ν σ η,  καθώς όσοι λυμαίνονται τις παραλίες,  βασίζονται κυρίως στη διαμόρφωση της αμμουδιάς κατά το δοκούν, με ξύλινα δάπεδα, τραπεζοκαθίσματα, τέντες, πλήρη ανάπτυξη ηχοσυστημάτων και λοιπά συμπαρομαρτούντα, που πλέον απαγορεύονται ρητά! Επίσης καμμία μίσθωση, όταν υπάρχει οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή! Οι Δήμοι και η Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, προ των ευθυνών τους. Σχετικά: http://www.kathimerini.gr/811439/article/epikairothta/ellada/paraxwroyntai-oi-paralies-alla-xwris-trapezakia Όλο το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης με το παράρτημα των τεχνικών λεπτομερειών, εδώ:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9835%CE%97-%CE%948%CE%9F?inline=true



3 σχόλια:

  1. Αμέσως να σταλεί στο Δήμο η ΚΥΑ και να αποκαταστήσουν ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στην πολύπαθη παραλία μας. Εννοείται να σταματήσουν τις αδειοδοτήσεις στα τυφλά από το Τοπικό Συμβούλιο, διότι μέχρι σήμερα δεν έβλεπαν ούτε καταπατήσεις παραλίας ούτε κονσόλες πάνω στον παραχωρούμενο προς απλή χρήση χώρο παραλίας ούτε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν συνδυαστει η νέα υπουργικη αποφαση με μια προηγουμενη που δεν επετρεπε ενδικο μεσο στη σφραγιση, τοτε κατι μπορει να γινει με τη μαφια της παραλιας. Σε κανενα πολιτισμενο μερος του κοσμου δεν κανουν καποιοι αλητες αρπαχτες στις παραλιες και κολαση τη ζωη των ανθρωπων που κατοικουν διπλα. Ελεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ... ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή