Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Και ο Πισσαρίδης τώρα κατά του Ευρώ ή υποτιμημένο για το Νότο

 

 

 

 

       Αίσθηση έχει προκαλέσει η αλλαγή της θέσης σχετικά με το ευρώ, του Κύπριου νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη, αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που υπερμαχόταν με πάθος την αναγκαιότητα του κοινού νομίσματος για την Ε.Ε. Τώρα υποστηρίζει, ότι το ευρώ διχοτομεί την Ευρώπη και καλεί την Ε.Ε. να το επαναπροσδιορίσει ή να το εγκαταλείψει για καλό όλων των χωρών της.



Σε πρόσφατη ομιλία του στο London School of Εconomics όπου και διδάσκει, παραδέχθηκε ευθαρσώς, ότι έκανε λάθος όταν υποστήριξε τη δημιουργία του ευρώ και πλέον λέει ότι πρέπει να διαλυθεί η Ευρωζώνη όπως τη γνωρίζουμε και όπως λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον Χρ. Πισσαρίδη, το κοινό νόμισμα δημιουργεί μια "χαμένη γενιά" μορφωμένων, άνεργων νέων και "διχάζει την Ευρώπη". Πιστεύει ότι πρέπει να αναληφθεί δράση "ώστε το ευρώ να επανακτήσει την αξιοπιστία του στις διεθνείς αγορές" και "τα ευρωπαϊκά κράτη να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους". "Δυστυχώς, δεν βλέπω να υλοποιείται τίποτα από τα δυο", κατέληξε.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", πρότεινε, σε διαφορετική περίπτωση, να θεσμοθετηθεί ένα παράλληλο νόμισμα για τον ευρωπαϊκό νότο, το οποίο θα ήταν υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ.

 

Πηγή: Alpha 989,in.gr, dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου