Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σχολικές διακοπές το Μάρτιο, κατ' απαίτησιν των ξενοδόχων!

       

     

       Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαμορφώνονται με αποκλειστικό στόχο να παρέχουν συνεχώς καλύτερη παιδεία. Τις αλλαγές στο πρόγραμμα είτε πρόκειται για τη σχολική ύλη είτε για τις διακοπές, τις επιβάλλουν μόνο οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό δε συμβαίνει όμως στη σημερινή Ελλάδα της παρακμής, όπου σχολεία και πανεπιστήμια χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά, για διάφορες σκοπιμότητες.   

Μέχρι τώρα ζήσαμε την μικροπολιτική των κατά τόπους πολιτευτών, που κατάφερναν να ιδρύονται πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ στην εκλογική περιφέρεια του καθένα, μόνο και μόνο για να τονώνεται η τοπική αγορά!

Τώρα έχουμε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την καθιέρωση χειμερινών σχολικών διακοπών με κλείσιμο των σχολείων κάποιες ημέρες μέσα στο Μάρτιο, προκειμένου να τονωθεί η  τ ο υ ρ ι σ τ ι κ ή   κίνηση σε περιοχές της ορεινής και ημιορεινής Ελλάδας, όπου οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, κατ' αναλογίαν του προγράμματος σχολικών διακοπών σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, των λεγομένων ski weekend!

Όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Κων. Αρβανιτόπουλο, πολύ σύντομα θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις...

Με την  Π α ι δ ε ί α,  πότε θα ασχοληθεί ο αρμόδιος υπουργός; 

 

 








1 σχόλιο:

  1. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ19 Ιανουαρίου 2014 στις 8:00 π.μ.

    Με την παιδεια ασχολουνται η υπουργος Τουρισμου ,οι Μητροπολιτες,Ο τυπος,και ολη η κοινωνια.
    Με την εκπαιδευση ασχολειται ο υπουργος παιδειας και οι ξενοδοχοι.Ετσι εχουμε την παιδεια που μας αξιζει σαν κοινωνια και μια κακη εκπαιδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή