Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Επιτρέπεται πώληση ληγμένων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ!






       Άλλη μία αθλιότητα:

Αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα η εφαρμογή της διάταξης του νέου αγορανομικού κώδικα, για τους όρους πώλησης   ...ληγμένων προϊόντων στα καταστήματα της χώρας. Βαφτίζοντας τα ληγμένα τρόφιμα, "προϊόντα  περασμένης διατηρησιμότητας"  και με πρόσχημα την «προστασία του καταναλωτή»(!),   η   κ υ β έ ρ ν η σ η   υ π έ κ υ ψ ε   σ τ ι ς   α ξ ι ώ σ ε ι ς   των επιχειρηματιών, να μπορούν πωλούν προϊόντα που θα  έπρεπε να πεταχτούν στα σκουπίδια! 

Τώρα οι επιχειρήσεις θα πωλούν με δική τους ευθύνη όσα τρόφιμα ληγμένα έχουν στη διάθεσή τους, ακόμα και κάνοντας προμήθειες από αγορές όπου δεν επιτρέπεται ακόμα η πώληση ειδών που έχουν λήξει. Η μοναδική υποχρέωση που αναλαμβάνουν, πολύ πιθανό και πρόσκαιρα, είναι να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ληγμένα και να είναι φθηνότερα. 

Μέχρι σήμερα, τα σουπερμάρκετ, προκειμένου να μη μείνουν απούλητα τα ληγμένα,  έκαναν προσφορές σε όσα πλησίαζαν την ημερομηνία λήξης. Τώρα αναμένεται οι εκπτώσεις αυτές να σταματήσουν ή να περιοριστούν, αφού ο καταστηματάρχης έχει δικαίωμα να πουλάει τα ληγμένα.

Αντί δηλαδή η Κυβέρνηση να κτυπήσει τα   κ α ρ τ έ λ   τ ω ν  τ ρ ο φ ί μ ω ν   και τη σκανδαλώδη  ακρίβεια ακόμη και στα βασικά είδη διατροφής, με κυνισμό, εξευτελίζει τους οικονομικά αδύναμους και θέτει σε κίνδυνο τη  δ η μ ό σ ι α   υ γ ε ί α,  συμπαρατασσόμενη με τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων που προωθούν ό,τι επικίνδυνο και κάθε σαβούρα στην αγορά με στόχο μείωση κόστους και αύξηση των κερδών τους!







 

6 σχόλια:

  1. Η Ελληνικη γλωσσα, εχει σαφηνεια και ακριβεια.Οι σημανσεις ληξης ειναι δυο τυπων .Μια που γραφει ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕΧΡΙ.....,αυτην αφορα η διαταξη.ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ, δηλαδη οριζει τον επιθυμητο ιδανικο,χρονο αναλωσης του προιοντος.
    Η αλλη σημανση που λεει ΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ .....ειναι καθοριστικη.Αυτη σημαινει οτι απαγορευεται να χρησιμοποιηθει μετα την αναφερομενη ημερομηνια.
    Αν δεν ξερουμε ελληνικα..Φαντασιωνουμε και συμπληρωνουμε με την φαντασια τα επιχειρημματα μας.....Εχει τοσα πραγματικα σοβαρα ,να καταλογησετε στην κυβερνηση, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΙΑ.Γινεσθε αναξιοπιστοι ετσι..ΣΤΗΝ ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ..... ψατε το και λιγο ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ...ΤΙΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ ΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κατάλαβες εσύ και δεν το κατάλαβε κοτζάμ ΕΦΕΤ; Ή μήπως έφαγες ληγμένα; Υποστήριξη Σαμαρά ακόμα για τα τρόφιμα -σκουπίδια!

      Διαγραφή
  2. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΦΕΤ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ! ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΛΑ; ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γλωσσοπλάστες οι αχρείοι: Τις απολύσεις τις λένε κινητικότητα, τα ληγμένα, περασμένης διατηρησιμότητας κ.ο.κ. Θα μείνουν στην ιστορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι παρα πολυ απλο να το διαπιστωσετε, ΑΝΤΙ ΝΑ ΩΡΥΕΣΘΕ....Να προσεξετε τι θα Γραφουν τα κατ εσας ληγμενα.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΧΚ ,ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ,ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
    Αυτο ομως δεν ειναι βολικο, το ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ,το να πολιτικολογουμε ασχετως ειναι βολικοτερο ....ΤΟ ΝΑ ΧΡΙΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΟΤΑΤΟ....ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ...ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΑΤΟ....
    Αν ειναι να βριζετε ολοι τον ιδιο ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΠΛΑΚΑ ...ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΚΤΙΚΟ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπου να πας στην Ευρώπη, τα μεγάλα σουπερμάρκετ είναι φθηνότερα από τα δικά μας. Αυτά που πρόκειται να λήξουν τα βάζουν χωριστά και τα πωλούν μέχρι να λήξουν. Όχι μετά!
    Εδώ ακριβώς το αντίθετο. Ακόμη και τα πιο βασικά είδη είναι ακριβότερα και επίσης ποτέ δεν έχουν χωριστά, αυτά που πλησιάζει η λήξη τους. Τα κρατάνε στα ράφια χωρίς καμμιά μείωση τιμής και σπεύδουν να τα αποσύρουν μόλις λήξουν.
    Τώρα το τραστ των τροφίμων πέτυχε στην Ελλάδα της κρίσης και αυτό : Να πουλιούνται νομίμως και τα σκουπίδια και σκοτίστηκαν για την υγεία, για το τί λέει ο ΕΦΕΤ, για το τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των φτωχών ανθρώπων...
    Θλιβερά τα σχόλια στον ξένο τύπο. Όχι μόνο για το ότι οι πολυεθνικές πωλούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα ακρβότερα απ' ότι στην Ευρώπη, αλλά και για την πώληση ληγμένων (expired date), αναφέρονται στην αντίθετη γνώμη του ΕΦΕΤ κλπ. Βρήκε και την ευκαιρία ακόμα και η τούρκικη "Μιλιέτ" και έκανε λογοπαίγνιο: «Η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της», έγραψε ειρωνικά.

    Ντροπή σ' αυτούς που μας κυβερνάνε και σε μας που τους ανεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή