Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ιδιώτες πήγαν για κατάσχεση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου!

 






      Φαίνεται πως στην Κύπρο έχουν απομείνει στους πολίτες κάποια ψήγματα αντίστασης και αποφασιστικότητας απέναντι στην αναλγησία του κρατικής εξουσίας:

Με διατάγματα κατάσχεσης πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου δικαστικοί επιδότες, για να κατασχέσουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Η κατάσχεση απετράπη προς στιγμήν μετά την υπόσχεση του γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη προς το Δικαστήριο ότι οι οφειλές του κράτους θα διευθετηθούν.

Όμως στη συνέχεια  οι επιδότες μετέβησαν στη Νομική Υπηρεσία του Κράτους και προσπάθησαν να κατάσχουν γραφεία και υπολογιστές! Έγινε νέα παρέμβαση και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του κράτους και των δικηγόρων του αιτητή και οι διαπραγματεύσεις ήδη προχωρούν με εντατικό ρυθμό, ώστε να σταματήσει ο διασυρμός του κράτους και να λυθεί το πρόβλημα από τους λανθασμένους χειρισμούς σε υπόθεση αποζημίωσης ιδιώτη.

Επίσης πριν λίγους μήνες, δικαστικοί επιδότες, κατέβασαν από το υπουργικό αυτοκίνητο τον τέως υπουργό εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και κατέσχεσαν το αυτοκίνητό του!

Στην Κύπρο, οι διαδικασίες αυτές είναι αυτόματες και προκύπτουν από αποφάσεις δικαστηρίων που ζητούν κατάσχεση κρατικής περιουσίας για να αποζημιωθούν ιδιώτες, στους οποίους το κράτος οφείλει χρήματα.

 

 Πηγές: livenews.com.cy.inews.com.cy









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου