Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Aνώνυμη Εταιρία Εκκλησίας και Δημοσίου!


























      Τελικά, αντί για χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, έχουμε συνεταιρισμό Εκκλησίας και Κράτους! Έτσι:

Εταιρία για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας «επ' ωφελεία τόσο των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων όσο και του Eλληνικού Δημοσίου» συστήνεται, με μοναδικούς μετόχους  το Ελληνικό Δημόσιο και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Οι βασικοί τρόποι εκμετάλλευσης των ακινήτων της Εκκλησίας θα είναι η εκμίσθωση και η παραχώρηση, ολιγόχρονη ή μακροχρόνια, της χρήσης ή της εκμετάλλευσής τους σε τρίτους. Με αυτό τον τρόπο «ξεμπλοκάρονται» ακίνητα που ήταν δεσμευμένα από την πολιτεία και πιθανότατα απαλλάσσονται από το «χαράτσι» όσα ακίνητα μπουν στην λίστα αξιοποίησης.  

 

Ανάμεσά τους είναι τα κάτωθι τεραστίας αξίας ακίνητα:


• Το κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 15 στο Σύνταγμα (πρώην Υπ. Παιδείας)
• Επτά μαιζονέτες στη Βουλιαγμένη
• Επτά διαμερίσματα (από 80 -110 τμ) στη Βουλιαγμένη
• Γραφεία και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας
• Το πάρκινγκ στην Λ. Αλεξάνδρας απέναντι από την ΓΑΔΑ και δίπλα από το γήπεδο του Παναθηναϊκού
• Εκτάσεις σε Μονή Πεντέλης και Καρέα 

Τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στην Εταιρία Αξιοποίησης χωρίς αντάλλαγμα και ατελώς, χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε φόρου, τέλους ή άλλου βάρους, για χρονική περίοδο που δεν μπορεί να υπερβεί τα 99 έτη.

 

Πηγές: enet.gr, efsyn.gr, cebil.gr


1 σχόλιο:

  1. Βρήκαν ευκαιρία τώρα να αρχίσουν τις μπίζνες χωρίς απαγορεύσεις κλπ., όπως είχε γίνει με την απόπειρα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη Πεντέλη. Κατά τα άλλα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε οι πολίτες με το έτσι θέλω, του μισθούς των κληρικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή