Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Δημοτική Αρχή Σπάτων-Αρτέμιδος: Αρνείται πεισματικά τη λύση της Ψυττάλειας!

       Απίστευτες εξελίξεις στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος: Ενώ όλοι οι Δήμοι οι πληττόμενοι από το Βιολογικό στη θέση "Πλατυχωράφι" Σπάτων, δρομολογούν τη λύση της Ψυττάλειας με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων, ο τοπικός Δήμος εξακολουθεί να τηρεί  "περίεργη" τακτική.
      Συγκεκριμένα,  οι γειτονικοί Δήμοι Ραφήνας - Πικερμίου, Παλλήνης -  Γέρακα, Παιανίας κλπ., με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους,  δρομολογούν τη λύση της Ψυττάλειας, με τη συναίνεση και παρότρυνση και της Πολιτείας!
Μάλιστα, ο αρμόδιος Υπουργός Δικτύων Μ. Βορίδης με σχετικές δηλώσεις του, επιβεβαίωσε, ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάνε τα λύματα στη Ψυττάλεια και να αποφευχθεί έτσι η λύση του γιγαντιαίου ΚΕΛ,  που με βεβαιότητα θα υποβάθμιζε το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Αττικής και θα κατέστρεφε οριστικά τη θάλασσα της Αρτέμιδος.
      Η Δημοτική Αρχή Σπάτων - Αρτέμιδος όμως, έχει άλλα κατά νου. Αφού υποστήριξε αρχικά μετά μανίας το θηριώδες ΚΕΛ του εθνικού μας εργολάβου, στη συνέχεια, βλέποντας τις αντιδράσεις και ότι δεν θα προχωρήσει, άλλαξε ρότα και υποστήριζε κοινό ΚΕΛ με τη Ραφήνα. Μόλις άρχιζε να διαφαίνεται η λύση της Ψυττάλειας για την Ανατολική Αττική ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ και "χάνοντας" τη Ραφήνα και το Πικέρμι, τί νομίζετε ότι σκέφτηκαν;  Πανικόβλητοι,  που δεν ολοκληρώνεται το έργο - καταστροφή της περιοχής-,  ανακάλυψαν εσπευσμένα, τη "λύση" κάποιας αμερικανικής εταιρίας  και την πρόβαλαν δεόντως, προπαγανδίζοντας, ότι μας κάνει προσφορά τη μελέτη, ώστε να έχουμε οπωσδήποτε ένα ΚΕΛ στο "Πλατυχωράφι"! Αντί - λέει - για αγωγό στη θάλασσα, θα έχει τεχνητή λίμνη και το έργο θα συντηρείται από το Δήμο. Ξέρετε, αυτόν το Δήμο, που δεν μπορεί να κλείσει μια τρύπα στο δρόμο και να βάψει ένα σχολείο.....
Παρ' όλα αυτά, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημ. Ενότητας Σπάτων, με γενναιότητα και αίσθημα ευθύνης, δε συμφώνησε με τη διαφημιζόμενη λύση , με αποτέλεσμα (σύμφωνα με το τοπικό τύπο), να προκύψουν αθλιότητες, με απειλές, προπηλακισμούς και απρεπείς πιέσεις για παραίτηση του προέδρου του, κ.  Σ ω τ ή ρ η    Γ ι α ν ν ά τ ο υ!!!
      Τελικά, ο  πρωτεργάτης  της όλης ιστορίας του γιγαντιαίου ΚΕΛ, αντιδήμαρχος Χρήστος Μάρκου, καλεί 
 Δ Η Μ.   Σ  Υ Μ Β Ο Υ Λ Ι Ο   Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α   23-1-2012  Κ Α Ι     Ω Ρ Α  8  μ.μ., 
πασχίζοντας να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το  ΚΕΛ, με ανάθεση σε κάποια αμερικάνικη εταιρία και να κάνουμε Βιολογικό μόνοι εμείς, αφού ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι χαζοί και πάνε στην Ψυττάλεια!
                                    
               Θ Α    Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε    Ε Κ Ε Ι





1 σχόλιο: