Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Έγκλημα και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του στελέχους τής VODAFON Κ. Τσαλικίδη

 

      Δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφαίνεται, ότι ο θάνατος του  Κώστα Τσαλικίδη ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας και όχι αυτοκτονία, όπως είχε κριθεί μέχρι τώρα και προχώρησε στην άσκηση ποινική δίωξης κατά αγνώστων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μετά από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ερεύνησε για τρίτη φορά την υπόθεση.  Όπως είναι γνωστό, ο Κ. Τσαλικίδης βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, στις 9 Μαρτίου 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στη VODAFON. 

Η έρευνα, διατάχθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που δικαίωσε την οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας, ότι το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, διότι προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη περί σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

Να σημειωθεί ότι κατά τις προηγούμενες έρευνες, δύο άλλοι εισαγγελείς είχαν αποφανθεί, πώς το στέλεχος της VODAFON αυτοκτόνησε, κρίση που δεν δέχτηκε ποτέ η οικογένειά του, η οποία από την αρχή υποστήριζε, ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας συνδεόμενης με την υπόθεση των υποκλοπών.

 

 

 

Νίκος Κωνσταντόπουλος: O Τσαλικίδης δολοφονήθηκε γιατί είχε στοιχεία

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Κωνσταντόπουλος       Ο συνήγορος της οικογένειας Τσαλικίδη, Ν. Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισε εγκληματική την ευθύνη όσων μετείχαν στη συγκάλυψη αυτής της υπόθεσης, μιλώντας στο "Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Β. Σκουρή και Α. Σπανού: 

 

 "Όλα τα στοιχεία βοούσαν, ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Η πίστη της οικογένειας ήταν ακλόνητη και διεκδίκησαν την υπεράσπιση της αλήθειας. Όταν αποκαλύφθηκε το τραγικό γεγονός, ουδέποτε από κανέναν εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης και Πολιτείας ελέγχθηκε ο ρόλος του κ. Κορωνιά και η καταστροφή των πειστηρίων. Από την πρώτη στιγμή, υιοθετήθηκε η θεωρία της αυτοκτονίας. Έχουν μεγάλη ευθύνη οι τότε εισαγγελείς Παπαγγελόπουλος και Διώτης που δεν θέλησαν να ερευνήσουν την υπόθεση. Ευτυχώς υπήρξαν άλλοι που θέλησαν να την ερευνήσουν. Χρειάστηκε να προηγηθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απεφάνθη ότι η ελληνική πολιτεία δεν προστάτευσε τα δικαιώματα. Η προσπάθεια συγκάλυψης έγινε, επειδή ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν συνδεδεμένος με την υπόθεση των υποκλοπών. Είναι καί οικονομική κατασκοπεία καί υπονόμευση προτεραιοτήτων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής". 

 

 

 

Πηγές: HuffPost Greece, news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι τυχαίο που ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τολμά και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μπράβο του και μπράβο στον Νίκο Κωνσταντοπουλο που κατονομαζει αυτούς που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή