Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Της...Ακαδημίας!






      "Και οι ποιητές τί χρειάζονται σ’ ένα μικρόψυχο καιρό"*; 

     Η Ακαδημία Αθηνών απέρριψε τον Τίτο Πατρίκιο, που θεωρείται ο κορυφαίος εν ζωή Έλληνας ποιητής, από το να γίνει μέλος της! Ο Τίτος Πατρίκιος έχει απορριφθεί και στο παρελθόν από την Ακαδημία και πρόσφατα η ηγεσία, σε μια προσπάθεια να «διορθωθεί» το λάθος της, τον «πίεσε» στο παρασκήνιο να θέσει εκ νέου, στα 94 χρόνια του, υποψηφιότητα, αλλά παρ΄όλα αυτά δεν τον εξέλεξαν!!! 

Μαζί με τον Τίτο Πατρίκιο υποψήφιοι για ακαδημαϊκοί ήταν δυο ακόμα σημαντικοί ποιητές μας,  ο Νάσος Βαγενάς και ο Μιχάλης Γκανάς. 

 

Προφανώς η Ακαδημία Αθηνών έκρινε πως δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να γίνουν ακαδημαϊκοί, τα οποία κριτήρια φαίνεται πως πληρούσε ο ...Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο και εξέλεξαν πανηγυρικά τακτικό μέλος! 

 

Να σημειωθεί, ότι κατά την έκτακτη πανηγυρική της συνεδρίαση, η Ακαδημία απένειμε το διεθνές Βραβείο Φιλελληνισμού LORD BYRON στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, και στον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ... Όλοι αυτοί οι βραβευθέντες πρόσφεραν, λέει, υπηρεσίες στην Ελλάδα.  Όλα αυτά, με ...άδολη αγάπη, ακριβώς σαν αυτή του λόρδου Byron!

 

 

*Friedrich Hölderlin, Brod und Wein, μετάφραση Γιώργος Σεφέρης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου