Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Νομική Αθηνών: Πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό

 

 


 

       Για άλλη μια φορά η Νομική σχολή της Αθήνας κατάφερε να διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης, φέτος, για το Δίκαιο της Θάλασσας (Nilos Moot Court Competition) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. 

 

 

Υψηλότατο το επίπεδο σπουδών και φοιτητών στη Νομική Αθήνας

 

 

     Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε το βραβείο καλύτερου δικογράφου από την πλευρά του ενάγοντος. Σημειώνεται ότι η Νομική Αθηνών είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό το 2019. Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά την υψηλή κατάρτιση και τις ερευνητικές ικανότητες των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το υψηλότατο επίπεδό των φοιτητών της διεθνώς. 

 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 9 – 13 Μαΐου 2022 διαδικτυακά και η Ελλάδα διαγωνίσθηκε στους προκριματικούς γύρους με μεγάλα διεθνή πανεπιστήμια, συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από την πλευρά του ενάγοντα και κατάφερε να περάσει στον τελικό. Η ελληνική ομάδα έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές και διοργανωτές τόσο για την επιτυχία τους όσο και για τις γνώσεις και την προετοιμασία της.

 

Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε ζητήματα θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας, πόντισης καλωδίων, πρόσβασης σε λιμένες και ιστορικών δικαιωμάτων δύο παράκτιων κρατών, θέματα που άπτονται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στην  ελευθερία της ναυσιπλοΐας κ. ά. 

 

Νομική Σχολή ΕΚΠΑ: Πρώτη θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας | tanea.gr
Η "χρυσή" πεντάδα των φοιτητών της Νομικής Αθήνας

 

 

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ίρις – Αικατερίνη Καμπέρογλου (2ο έτος), Αγγελική Κωνσταντάρα (3ο έτος), Μαρίλια Πλατσά (3ο έτος), Κωνσταντίνο Ψευδό (3ο έτος) και Ευρυδίκη Λιλίτση (4ο έτος). Την ομάδα προετοίμασαν οι Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Δημήτριος Πανούσιος, Κωνσταντίνα Μελετιάδου και Ειρήνη Ζαχαριάδη ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη την είχε αναλάβει η Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη.

 

 

Πηγή: ethnos.gr, tanea.gr

 

 

1 σχόλιο:

  1. 'Ολο κατηγορούν τα πανεπιστήμια οτι έχουν καταντήσει έτσι και αλλιώς και ότι είναι μαγαζάκια των κομμάτων, ότι οι φοιτητές ειναι θρασύτατοι και αλήτες, αλλά όλο πρωτιές είναι! Και δεν τα πάνε άσχημα τα πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη! Μάλλον όλο αυτό που γίνεται, στοχεύει στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων με την απαξίωση των δημόσιων...
    Τελικά όμως τα ανήσυχα νιάτα είναι που αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή