Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ

 

 

Οι φωτογραφίες που εκθέτουν τον Μπορίσοφ: Ένα πιστόλι, 500ευρα και ράβδοι  χρυσού | Η Εφημερίδα των Συντακτών

 

 

 

       Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος GERB (Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας), Μπόικο Μπορίσοφ, συνελήφθη χτες  σε αστυνομική επιχείρηση που συνδέεται με την έρευνα της Εισαγγελίας της Ε.Ε. για 120 υποθέσεις, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών. Συνελήφθησαν επίσης άλλοι τρεις συνεργάτες του και υψηλά στελέχη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, η πρώην πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς και μία στενή του σύμβουλος. 

 

Οι έρευνες σχετίζονται με αρκετές εγκληματικές ενέργειες, ανάμεσά τους κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων και αγροτικών επιδοτήσεων, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και παραβιάσεις στον τομέα των υποδομών και των πακέτων ανάκαμψης από την πανδημία. 

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ. Ο Μπόικο Μπορίσοφ ήταν πρωθυπουργός της χώρας για τρεις περιόδους: 2009 – 2013, 2014 – 2017 και 2017 – 2021. 

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για κατηγορίες σε βάρος του, είχε προκληθεί σάλος, όταν το 2020, διέρρευσαν φωτογραφίες, που τον έδειχναν να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά του, ενώ στο κομοδίνο του υπήρχαν ένα πιστόλι, πολλά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, αλλά και… ράβδοι χρυσού. 

 

Μετά την ανακοίνωση της σύλληψής του, δεκάδες στελέχη και υποστηρικτές του κόμματός του συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του στα περίχωρα της Σόφιας, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για πολιτικό διωγμό.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου