Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Βερολίνο: Κλαμπ και ξενοδοχεία μετατρέπονται σε κέντρα τεστ και καραντίνας

 

  Το κρατίδιο του Βερολίνου στρέφεται για χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκειμένου κλαμπ και ξενοδοχεία να μετατραπούν αντίστοιχα σε κέντρα γρήγορων διαγνωστικών τεστ και φιλοξενίας όσων κατοικούν σε μικρά διαμερίσματα και πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Ήδη το γνωστό KitkatClub θα προσφέρει γρήγορα διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από την ερχόμενη Παρασκευή και λόγω του συνεχιζόμενου μερικού lockdown, θα ακολουθήσουν και άλλα κλαμπ. «Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινούνται και πάλι πιο ελεύθερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου των κλαμπ της γερμανικής πρωτεύουσας Λ. Λάιχζενρινγκ. 

 

 

Κορωνοϊός: Ξεκινούν τεστ στη Δυτική Ελλάδα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ |  naftemporiki.gr


 

   Προγραμματίζονται διαγνωστικά κέντρα γειτονιάς, στα οποία όσοι επιθυμούν μια έξοδο, θα μπορούν να κάνουν γρήγορα και φθηνά το διαγνωστικό τεστ πριν επισκεφθούν εστιατόρια, μπαρ ή ακόμα και τη γιαγιά τους, πρόσθεσε. «Τα κλαμπ προσφέρουν αρκετό χώρο για αυτό. Είναι αυτονόητη η χρήση χώρων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε άλλο», σχολίασε αναφερόμενος στην ιδέα ο γερουσιαστής του Βερολίνου για θέματα πολιτισμού Κλάους Λέντερερ του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke).

«Το ενδιαφέρον μεταξύ των περίπου 300 μελών του Συλλόγου για συμμετοχή είναι μεγάλο. Περίπου 400 άνθρωποι με ιατρική εκπαίδευση έχουν επίσης συμφωνήσει να εργαστούν στα κλαμπ-διαγνωστικά κέντρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου των κλαμπ.


 


 

 

                  Άνοιγμα ξενοδοχείων για την καραντίνα

 

       Ταυτόχρονα, η Γερουσία του Βερολίνου θέλει να ανοίξει ξενοδοχεία για άτομα που βρίσκονται προσωρινά σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού ή στενής επαφής με κρούσμα κορωνοϊού. «Αρχικά προγραμματίζεται η διάθεση 500 δωματίων», ανακοίνωσε ο γερουσιαστής, έπειτα από συνεδρίαση της Γερουσίας. «Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ζουν σε περιορισμένους χώρους και να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης της λοίμωξης. Επειδή τα 500 δωμάτια φυσικά δεν επαρκούν και προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες δυνατότητες καραντίνας στα ξενοδοχεία, το κρατίδιο του Βερολίνου δρομολογεί τώρα χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 

 

 

Πηγή: euro2day.gr από ΑΠΕ


1 σχόλιο: