Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μακρόν και το μακρύ χέρι της Γαλλίας






Αποτέλεσμα εικόνας για μακρον στην Ελλαδα


       Αφού πληροφορηθήκαμε με πάσα λεπτομέρεια για τις στυλιστικές επιλογές της κυρίας Μακρόν, μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε για ποιό λόγο ήρθε ο Μακρόν στην Αθήνα; Κατ΄αρχάς δεν ήρθε μόνος του, αλλά με "βαριά" συνοδεία μεγάλης ομάδας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Για το θέμα του προγράμματος λιτότητας, ήταν ξεκάθαρος: Πρέπει να το τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Όσο για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης  του χρέους, είχε μόνο ευχολόγια...

Πάντως, η (αυτοπροσδιοριζόμενη) αριστερή μας κυβέρνηση τον υποδέχθηκε μετά φανών και λαμπάδων και μέχρι στην Πνύκα τον ανέβασε για να μας αναλύσει μεγαλοπρεπώς, πώς θα κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή, ακολουθώντας κατά γράμμα τα μνημόνια. Προφανώς, κατά τον Γάλλο Πρόεδρο, αυτό θα συμβεί, εφόσον πραγματοποιηθεί η οικονομική εισβολή της Γαλλίας στην πτωχευμένη μας χώρα. Βλέπετε, υπάρχουν δημόσια περιουσιακά στοιχεία και υποδομές που δεν έχουμε πουλήσει  ακόμα. Το γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται κατά κύριο λόγο:

 

- στην εξαγορά των εταιρειών νερού και ηλεκτρισμού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ

 

- στις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και στη νότια Κρήτη  (TOTAL)

 

- στις συγκοινωνίες και στη διαχείριση απορριμάτων

 

- στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (TOTAL)

 

- στην αμυντική βιομηχανία (όμιλος DASSAULT)

 

Ακόμα, έγιναν νύξεις για την Τράπεζα Αττικής και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

 

       Κατά τα άλλα, τα ελληνικά ΜΜΕ εστίασαν, κατά κόρον, στην αμφίεση της κυρίας Μακρόν και μάλιστα, αυτό το τόσο σημαντικό για μας θέμα, αναλύθηκε και με άρθρα! 







1 σχόλιο:

  1. Η δουλικότητα ειναι σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και στο προεδρικό μέγαρο το επίσημο γεύμα στον Μακρόν, απετελείτο από γαλλικά πιάτα, αποκλειστικά! Δηλαδή για να καταλάβω, αν πάει ο έλληνας πρόεδρος στο μέγαρο των Ηλυσίων, θα του προσφέρουν μουσακά και χωριάτικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή